Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Capitala, fără mașini și cu aglomerație doar în parcuri: ”Arată ca un oraş european”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În cea mai călduroasă zi din 2018, romanticii şi-au dorit o plimbare domoală, pe sub cireşii înfloriţi.

În timp ce natura se dă în spectacol, pământenii au trecut direct la bluze cu mâneca scurtă şi au stat de drag, la coadă la îngheţată. Iar vremea continua să ne răsfeţe, chiar şi cu 26 de grade în această săptămână.

Deşi este înţesat de oameni în Cişmigiu se aude doar ciripitul păsărilor. Cu acest cântec pe fundal, primăvara ni s-a dezvăluit în toată splendoarea: au fost 23 de grade Celsius iar copacii sunt în floare.

Trecător: "Superbă, având în vedere că acum 3 săptămâni era cu zăpadă, iarnă, chiar mă gândeam că nu o să fie Paşte, o să fie iarna."

La doar 3 săptămâni distanţă, toată lumea a poftit îngheţată. Desigur există şi excepţii. De pildă la 83 de ani, doamna Maria a venit din cartierul Militari special pentru a face mişcare. "Este a doua săptămână când fac aceste exerciţii şi mă simt extraordinar, mă pregătesc de nişte excursii în străinătate, pentru că atunci când eram tânără admiram polonezele, nemţoaicele din fostele țări socialiste, care veneau cu pantaloni albi şi pălării mari la litoralul nostru şi mă gândeam, oare când oi îmbătrâni, o să fiu şi eu în stare? Şi dacă vrei, poţi. Dacă vrei şi ai voinţă, nu te dărâmă boala", spune doamna Maria. În schimb, copiii s-au înghesuit în locurile de joacă iar părinţii le-au făcut toate poftele.

Citește și
Paste pe partie
Ziua de Paște, sărbătorită de turiștii de la munte pe pârtie sau la grătar

Reporter: Pentru ce staţi la coadă? Părinte: Ca să se dea băieţelul în trambulină.

Atmosfera de sărbătoare i-a încântat pe străini veniţi în Capitală. Turist: "Este un loc extraordinar de vizitat, cu locuri frumoase de ieşit, vreme superbă."

Între timp, oraşul fără maşini a părut mai frumos ca oricând. Calea Victoriei, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde într-o zi obişnuită, i-a atras pe fotografi: "Mai puţină lume, poţi să tragi un cadru mai bun."

Trecător: Este minunat. Aş vrea să fie aşa mult mai des Reporter: Arata altfel fără maşini? Trecător: Aproape că arată ca un oraş european. Aproape.

Vremea rămâne blândă şi în următoarele zile aşa că mai aveţi timp să ieşiţi la plimbare dacă astăzi nu aţi apucat.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult