Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cantități uriașe de deșeuri lăsate de turiști la mare. Garda de mediu a sancționat zeci de operatori economici

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce au plecat de la mare turiștii nu au uitat să lase în urma lor cantități uriașe de deșeuri.

În Costinești, unde au fost și cei mai mulți turiști, a plouat cu amenzi, după ce comisarii Gărzii Naționale de Mediu au făcut mai multe verificări.

Zeci de operatori economici și primăria din localitate au fost sancționați. Motivul a fost gestionarea precară a modului în care se colectează deșeurile, atât din stațiune, cât și de pe plajă.

Zeci de angajați de la apele române adună gunoaiele lăsate în urmă de turiștii care au petrecut pe nisip mai toată ziua.

Cantitatea de deșeuri este mult mai mică decât în vârful sezonului estival, o spun comisarii gărzii de mediu care, timp de mai bine de o săptămână, au verificat toți angajații ecomonici din stațiune, precum și primăria din localitate. O muțime de amenzi au fost aplicate în toată această perioadă pentru modul de colectare greşit, atât a gunoiului din stațiune, cât și a celui din zona pietonală și de pe plajă.

Andrei Corlan, comisar Garda Naţională de Mediu: „Lipsa de educaţie ecologică neglijența turiştilor faptul că autoritatea locală de aici nu a pus la dispoziţie suficiente mijloace de colectare selectivă, nu a urmărit conform atribuţiilor persoanele fizice care nu-şi duc deşeurile unde trebuie, a fost nevoie de această acţiune. În numai 6 zile au fost aplicate sancţiuni de aproximativ 1 milion de lei”.

Octavian Berceanu, comisar şef garda naţională de mediu: „Gestiunea acestor deşeuri este deficitara am văzut deşeuri istorice în spatele cabanelor care sunt din 2013 acolo”.

Numai de la începutul acestui an, de pe toate plajele de pe litoralul românesc, angajații de la apele române au adunat peste 11 mii de tone de deșeuri de toate tipurile, fără a lua în calcul alte câteva mii de tone de alge aduse de curenți în apropierea țărmului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult