Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Canicula ucide animalele. De ce este important să nu fie tunși câinii când este foarte cald

Your browser doesn't support HTML5 video.

În aceste zile toride, nu doar oamenii suferă ci și animelele. Un cățeluș de două luni a murit după ce stăpâna lui l-a lasat închis în mașină. Acum, tânăra este cercetată penal pentru uciderea animalelor.  

Medicii veterinari ne recomandă să avem grijă și de animalele de companie în zilele caniculare.

Acesta este momentul în care pompierii din Argeș au spart geamul mașinii în care fusese lăsat bietul câine. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de cei de la Poliția Animalelor, nu a supraviețuit.

Agenții de la Poliția Locală l-au văzut pe bietul cățel pechinez în agonie. Pentru că nu au dat de stăpână, au chemat ajutoare. Acum, femeia este cercetată într-un dosar penal pentru uciderea animalelor. 

Și un cal a avut nevoie de ajutor, după ce s-a prăbușit la pământ din cauza soarelui arzător.

”Lăsați-l... Stropiți-l cu apă așa, că e ok...”.

Asociațiile pentru protecția animalelor trag un semanal de alarmă și spun că în aceste luni fierbinți trebuie să fim foarte atenți cu animele noastre. Să le dăm apă și să aibă un adăpost la umbră.

Oamenii vin zilnic la veterinar cu animale de companie afectate de caniculă

Anita Ciucur, Protecția Animalelor Ilfov: ”Un alt aspect foarte, foarte important, pe care nu toată lumea îl cunoaște, este că nu trebuie să ne tundem cățelul. Pentru că acea blăniță are rol de reglare a temperaturii și îi protejează de soare și de bacterii”.

În cabinetele veterinare, zilnic vin oameni care au probleme cu animalele de companie din cauza căldurii.

Ilea Beatrice, medic veterinar: ”În special hamsterii, păsările vor avea nevoie de un aer condiționat sau un ventilator să le ofere această răcoare. Și ele pot face infarct și ele pot muri. Din păcate, pe perioada verii întâlnim destul de frecvent aceste cazuri și intervenim cât de repede se poate”.

Mai mult decât atât, este recomandat ca în zilele caniculare să avem grijă de toate animalele pe care le vedem afară și să nu trecem nepăsători. Un vas cu apă poate face diferența dintre viață și moarte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult