Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 90% dintre tramvaiele din Capitală nu au aer condiționat. Cât arată termometrul la nivelul unui scaun

Your browser doesn't support HTML5 video.

În aceste zile caniculare sunt temperaturi greu de suportat și în mijloacele de transport în comun din capitală.

90% dintre tramvaie nu au aer condiționat, iar situația este la fel de rea în troleibuze sau autobuze. Majoritatea sunt vechi și cu sisteme de răcorire depășite. Ar putea fi schimbate cu unele moderne abia în doi-trei ani.

Din cele 260 de tramvaie ale Societății de Transport București, doar în 18 funcționează aerul condiționat.

Temperaturile din aceste zile depășesc 37 de grade Celsius. Cu toate acestea, majoritatea tramvaielor din Capitală nu sunt dotate cu aer condiționat. De exemplu, temperatura la nivelul unui scaun este de 38 de grade.

Și asta pentru că doar 9 tramvaie sunt mai noi de 13 ani. 223 de tramvaie au până la 28 de ani vechime, iar alte 20 circulă de aproape jumătate de secol. Din cele aproape o mie de autobuze din parcul auto al STB jumătate sunt mai vechi de 13 ani.

Mamă cu fetiță în brațe: „Se poate vedea cam cât de cald este, este groaznic de cald”.

Bărbat: „Păstrăm căldura în pălărie pentru la iarnă că nu se știe dacă mai dă”.

Femeie: „Sunt obosită, căldura mă obosește, aici sunt peste 40 de grade dacă nu și mai bine”.

Călătoria nu este mai „răcoroasă” nici în troleibuze - doar 60% dintre ele au instalație de climatizare. Așa că mulți și-au adus evantaie.

Situația s-ar putea îmbunătăți puţin abia la anul după ce vor sosi noile tramvaie - din august vor fi livrate câte 4 pe lună.

Nici autobuze electrice nu vom vedea prea curând pe traseu. Licitația pentru cele 100 de autobuze electrice a fost anulată de trei ori până acum așa că un termen optimist de livrare ar fi sfârşitul anului 2024.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult