Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Campania "Găleata albastră" îi unește pe elevi. Liceenii din Cluj-Napoca au cumpărat alimente pentru persoanele nevoiașe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este luna în care ne amintim cât de important este să fim mai buni cu cei din jurul nostru. Astfel, mai mulți elevi din Cluj au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe nevoiași.

Printr-o campanie intitulată "Găleata albastră", ei au strâns până în acest moment aproape 3.000 de găleți.

Mai exact le-au umplut cu diverse alimente de bază, ce vor ajunge la cei care au nevoie de ele.

La un liceul din Cluj-Napoca a devenit deja o tradiție ca în luna decembrie să se doneze alimente într-o găleată albastră. Copiii așteaptă cu nerăbdare să facă o faptă bună care le dă o stare de mândrie. Elevii au strâns bani, cu care ulterior au cumpărat produse alimentare pentru persoanele neajutoarate.

Emanuela Porumb, profesoară: "Este un proiect de suflet al liceului nostru. Clasa pe care o coordonez a fost foarte receptivă. Au așezat cu mâinile lor în găleți. Ne dorim să formăm în ei această calitate deosebită de a dărui cu bucurie semenilor aflați în dificultate".

Citește și
concert opera
Opera Națională din Cluj-Napoca a sărbătorit Ziua Națională printr-un spectacol cu instrumente și cântări traditiționale

"Găleata albastră" este o campanie care se desfășoară din anul 2004, implementată de un ONG din Cluj. Este o acțiune de colectare de produse, care își propune să ajungă la oamenii din medii defavorizate.

Anul acesta au fost strânse alimente pentru aproximativ 15.000 de găleți albastre, din care 3.000 de către elevi.

Mihai Coste, manager program: "Ajunge la oameni care chiar au foarte mare nevoie. În sate izolate din jurul nostru, persoane vârstnice care o duc foarte greu, familii care au resurse puține. Se strâng în biserici, prin intermediul unor organizații, asociații din Cluj-Napoca și nu numai".

Pe lângă donații, elevii au ajutat și la transportul găleților.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult