Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Camera Deputaților limitează accesul la internet, după atacul cibernetic suferit

Camera Deputaților a decis să fie limitat accesul la internet, prin cablu sau Wi-Fi, pentru anumite categorii de servicii sau platforme, după atacul cibernetic din ianuarie.

De asemenea, Camera Deputaților arată că a implementat un prim set de noi măsuri de securitate care vizează utilizatorii, conform recomandărilor oferite de instituțiile care au investigat incidentul cibernetic.

„În scopul sporirii gradului de protecție cibernetică, accesul la Internet (prin cablu sau Wi-Fi) a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, incluzând Botnet, File-Sharing, P2P, Proxy, Remote-Access și Storage-Backup, cu excepția serviciilor oferite de Google, Apple, Adobe și Microsoft, și Video-Streaming, cu excepția Youtube, Facebook, Instagram și Twitter. În completarea acestor măsuri, accesul Ia serviciul de INTRANET și la Mapa de Birou Permanent a fost ajustat pentru a fi disponibil exclusiv din interiorul instituției, pentru a limita potențialele vulnerabilitați”, se precizează într-o informare oficială, potrivit Profit.ro.

Restricțiile și limitările se aplică tuturor persoanelor care utilizează infrastructura de date a instituției, indiferent de funcția ocupată, mai precizează sursa citată.

Potrivit ministrului Digitalizării, 300 de megabytes de date au fost sustrase de pe serverele Camerei Deputaților. În total ar fi vorba despre 316 fișiere dintre care 190 erau documente scanate, iar 36 documente editabile. Copii după cărțile de indentitate ale liderului PSD Marcel Ciolacu și ale liderului UDMR Kelemen Hunor au fost publicate de hackeri, ca dovadă a faptului că deține acele date.

Citește și
facebook
Cum a rămas o pensionară fără 117.000 de euro după ce a cunoscut pe Facebook 3 bărbați de care se îndrăgostise

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult