Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Călătorie în timp la Alba Iulia: Schimbul gărzii cetății medievale atrage turiști din toată lumea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Garda cetății medievale din Alba Iulia aduce viață între zidurile celei mai mari fortificații din România, construită în urmă cu peste 300 de ani.

Schimbul gărzii atrage turiști din toată lumea, dornici să simtă atmosfera acelor vremuri, demult apuse. Mai ales că ținutele sunt fidel copiate după cele purtate de armata imperială.

Urmată de caii frizieni ai cavaleriei, garda mărșăluiește în ritmul tobelor, spre poarta a 3-a a cetății. Momentul este imortalizat de sute de turiști, cu telefoanele mobile.

Turistă: "Foarte frumos nu am mai văzut niciodată cu costume caii, mersul cailor plus seriozitatea oamenilor care erau îmbrăcați ai impresia că erau ca o dată pe timpuri nu că sunt din secolul XX".

Turist: "Spectacolul este minunat și e plăcut să îl vezi, nu ne-am așteptat. Este multă istorie și asta ne-a plăcut cel mai mult."

E un spectacol care se repetă în fiecare sâmbătă și duminică, pe toată perioada sezonului turistic, la ora 12. Îi bucură pe turiști și pe membrii gărzii, deopotrivă.

Vasile Herkel – comandantul Gărzii Cetății: ”Ceremonialul de schimbare al gărzii este în fiecare sâmbătă și duminică la ora 12. La poarta a IV-a și la poartă a III-a. Costumul meu este din secolul al XVIII-lea. Este o onoarea pentru mine că pot să particip la gardă".

Alba Carolina este cea mai mare cetate din România, cu ziduri întinse pe 12 kilometri. Ceremonialul de schimbare a gărzii poate fi urmărit până în septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult