Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bulgarii vor să renunțe la pachetele all-inclusive. Ofertele din hoteluri ar putea dispărea de la anul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vești proaste pentru românii care obișnuiau să meargă în vacanță pe litoralul bulgăresc. Mai multe hoteluri de la Marea Neagră anunță că vor renunța la pachetele all-inclusive.  

Creșterea prețurilor la alimente, energie electrică și gaze i-au determinat pe mulți dintre cei care au afaceri în turism să își construiască o nouă strategie pentru sezonul 2024. Vor oferi turiștilor doar mic dejun și cină.

Peste 1,8 milioane de români și-au petrecut vacanța anul acesta în stațiunile de pe malul bulgăresc al Mării Negre. Cei mai mulți au ales Albena și Nisipurile de Aur și au preferat vacanțele în regim all-inclusive. Pentru un sejur de șapte zile românii au plătit între 250 și 400 de euro de persoană. Bulgarii spun că au înregistrat anul acesta o creștere a vânzărilor de 127% față de anul trecut. Chiar și așa profitul nu a fost cel așteptat.

Atanas Dimitrov, vicepreședintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria: „Unii patroni de hoteluri și managerii ne-au spus că pierd o cantitate mare de hrană și sume mari de bani din cauza clienților care sunt atrași vizual și își pun în farfurii mai mult decât pot mânca".

Pe lângă risipa alimentară, unii patroni de hoteluri spun că și scumpirea alimentelor, a energiei electrice și gazelor i-a determinat să ia în calcul renunțarea la regimul all-inclusive.

Citește și
litoral
Cât costă o vacanță la final de septembrie pe litoralul românesc. Este ultima săptămână cu vreme frumoasă și prețuri mici

Rumen Draganov, președintele Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului din Bulgaria: „Am construit resort-uri în mijlocul pustietății. Nu erau orașe, pub-uri sau restaurante. La acel timp a trebuit să oferim servicii de masă turistului care au constat în mic dejun, prânz și cină".

În același timp, terasele și restaurantele din stațiuni abia dacă adunau clienți care aveau masa asigurata la hotel. Odată cu schimbarea ar avea de câștigat.

Cristian Bărhălescu, manager agenție turistică: „Pentru destinație este de asemenea mai bine să meargă la À La Carte, să viziteze și alte localuri, să consume transport, să consume acces la muzee și la alte atracții. Ei sunt captivi într-o unitate, nu vor ieși să consume".

Pe de altă parte, tour operatorii români nu sunt încântați de ideea bulgarilor de a renunța la conceptul care i-a consacrat.

Angelica Chirică, reprezentantul unui resort: „Dispariția regimului all-inclusive ar duce la o diminuare foarte drastică a numărului de turiști. Piața românească este piața principală pe litoralul bulgăresc".

Turist: „Îmi place mult în Bulgaria pentru all-inclusive. Mi se pare super tare că poți să încerci câte puțin din toate și e și ok la preț".

Turist: „De obicei am fost la all-inclusive. Mi se pare că are un raport-calitate mult mai bun decât ce este la noi".

Turist: „Nu suntem niște mâncăcioși, nu urmărim mâncarea neapărat, dar în actualul context nu merită".

La alt nivel rămâne Turcia cu ansambluri hoteliere mult mai mari, atracții diversificate și servicii all-inclusive de 4-5 stele. Ce-i drept și tarifele sunt de patru ori mai mari decât în Bulgaria. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult