Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureștiul și capitala Georgiei s-au înfrățit. Ce presupune proiectul lui Nicușor Dan

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, în cadrul şedinţei de joi, înfrăţirea Bucureştiului cu capitala Georgiei, Tbilisi.

Primarul Nicuşor Dan a declarat, în debutul şedinţei Consiliului General, că îşi doreşte ca legăturile între Bucureşti şi capitala Georgiei să fie mai consistente, scrie news.ro. "Pentru că astăzi este Ziua Naţională a Georgiei, un mesaj de La mulţi ani din partea administraţiei publice locale către poporul georgian care a avut în ultimele decenii un destin similar cu al nostru, a trecut prin comunism, dominaţia rusă şi îşi caută drumul către democraţie şi lumea occidentală. Avem pe ordinea de zi proiect de hotărâre privind înfrăţirea cu capitala Georgiei. Sperăm ca în continuare legăturile între noi să fie consistente şi să ajute drumul fiecăruia către lumea occidentală”, a afirmat primarul Capitalei. Proiectul privind acordul de înfrăţirea dintre Bucureşti şi Tbilisi a fost aprobat cu voturile a 50 de consilieri.

Ce presupune proiectul

Potrivit acordului, autorităţile vor încuraja cooperarea în domeniile culturii, artei şi ştiinţei prin efectuarea de schimburi de experienţă şi de bune practici între delegaţiile oamenilor de cultură şi prin organizarea de expoziţii, festivaluri, ateliere şi conferinţe, potrivit Agerpres.

Cele două oraşe vor încuraja cooperarea în domeniile infrastructurii, investiţiilor, sportului, turismului, tineretului, asistenţei sociale, protecţiei mediului, prin efectuarea de schimburi de experienţă şi de bune practici între delegaţiile de specialişti.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult