Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureștenii au venit în număr mare la maratonul vaccinării. Zeci de mii de oameni s-au imunizat în cele șase centre

Your browser doesn't support HTML5 video.

În ultimele 24 de ore 389 de bolnavi au murit răpuși de Covid, iar peste 11 mii de români s-au infectat. Bucureștenii au venit în număr mare la maratonul vaccinării.

Zeci de mii de oameni s-au imunizat în cele 6 centre deschise non-stop, timp de 3 zile în Capitală. Chiar și dumincă seară, centrele au fost aglomerate. La nivel naţional s-au vaccinat peste 360 de mii de persoane în ultimele 72 de ore au anunţat aseară autorităţile.

A fost o noapte plină la Maratonul vacinarii din Capitală. Doar la acest centru s-au vaccinat aproximativ 8000 de persoane, cele mai multe fiind la prima doză, spun coordonatorii.

Bătrân: „Trebuie să ne vaccinăm. Nu m-a convins nimeni. Eu eram convins dinainte.”

Acest bărbat are 74 de ani și aseară a primit cea de-a 3-a doză de vaccin.

Citește și
Loteria vaccinării
Rezultatele la Loteria Vaccinării. Numerele câștigătoare de la extragerea din 24 octombrie

Bătrân: „Ce m-a convins? Știința m-a convins. Normal să mă vaccinez. Nici nu mi-am pus nici cea mai mică să mă îndoiesc de utilitatea lui.”

Și viitoarele mămici au venit în număr mare să se imunizeze.

Radu Cristian, medic coordonator centru de vaccinare: „Au fost într-adevăr și femei însărcinate destul de multe, datorită faptului că societatea de obstetica și ginecologie din România a promovat vaccinarea și a transmis că vaccinul este bun pentru viitoarele mămici.”

La un alt centru unii oamenii au fost convinși că trebuie să se vaccineze doar după ce au trecut prin boală.

Bătrân: „Prima doză, da. În primul rând restricțiile, în al doilea rând pentru sănătate. Eu am avut și covid, am avut anticorpi.”

Femeie: „Aș fi vrut mai de mult, dar am fost deja infectată, a fost perioada de imunitate și acum am venit la vaccinare.”

Și aici au fost unii oameni care au venit pentru a 3-a doză. Bătrân: „Profesia și faptul că am ajuns la aproape 20 de mii pe zi.”

Femeie: „M-am vaccinat pentru sănătatea mea. Am anumite boli, am 66 de ani. Pentru mine, pentru cei din jur.”

În cele trei zile, peste 30 de mii de bucureșteni s-au imunizat. Luni va începe maratonul vaccinării organizat de Ministerul Apărării Naționale cu prilejul Zilei Armatei.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult