Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Caz șocant în județul Brașov. Animalele unui fermier au murit în chinuri, la câteva săptămâni după un alt incident grav

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pierdere uriașă pentru familia unui crescător de animale din Viștea de Sus, județul Brașov. Opt vaci, un taur și doi vițeluși au murit în chinuri, cel mai probabil după ce au mâncat ceva otrăvit lângă gardul fermei.

Proprietarii au făcut plângere la poliție și se tem că cineva a pus gând rău animalelor, mai ales că în urmă cu câteva săptămâni un lan de porumb le-a fost incendiat.

În curtea fermierului au rămas doar câțiva viței, care își chemă în zadar mamele.

Vasile Bălaș, fermier: "Am venit dimineața să le dăm drumul și le-am găsit moarte, aliniate pe lângă gardul de către munte. Opt vaci și taurul. Otrăvite în mod precis, de asta garantez eu, că doar cu vite am crescut".

Vasile Bălaș bănuiește că animalele au gustat o otravă foarte puternică, lăsată intenționat acolo.

Citește și
animale moarte ferma
Animale găsite moarte într-o fermă din Cluj. Polițiștii încearcă să afle cine se face vinovat

Oamenii au anunțat Direcția Sanitar Veterinară, care și-a trimis inspectorii la fața locului, să ia probe pentru analize.

Constantin Puiu, director DSVSA Brașov: "La primele informații și în urma autopsierii făcute s-ar bănui o intoxicație cu azot. Pentru o intoxicație care duce la deces trebuie ingerată o cantitate destul de mare". Familia Bălaș crește animale de peste 20 de ani. Chiar dacă au avut neînțelegeri cu alți fermieri, oamenii nu se așteptau la un asemenea deznodământ. Pierderea nu este doar una însemnată financiar.

Florin Bălaș, fermier: "Bănuieli am avea dar pănâ o să se termine cercetările nu putem să acuzăm pe nimeni, au mai fost niște conflicte cu un vecin. Am mai avut niște probleme cu o cultură de cartofi, asta e un dosar în lucru și mai multe dar nu s-au soluționat încă".

Vecin: "Acum, câte o ceartă mai este între oameni, se mai întâmplă... Te mai bagi cu plugul la unul 10 centimetri din greșeală, dar așa ceva pănă acum, de când sunt eu nu am văzut nu am auzit. Te poți trezi mâine, poimâine că îți dă cineva în cap".

Familia de fermieri a depus o plângere la poliția din localitate. Pierderea este de peste 50.000 de euro, spun păgubiții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult