Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Biserică din lemn, din Suceava, arsă complet în incendiu: ”Se vedeau flăcări de la 5 km”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Flăcări ameninţătoare s-au înălţat vineri seară spre cer, într-o comună din judeţul Suceava, unde o biserică din lemn a căzut pradă focului.

Localnicii au văzut târziu vâlvătaia şi pompierii au reuşit să salveze doar două anexe şi un cămin pentru bătrâni, aflat în apropiere. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Biserica a fost sfinţită în urmă cu doi ani şi era construită în totalitate din lemn, într-o zonă izolată din comună Mălini, din judeţul Suceava.

Localnicii au observat târziu flăcările puternice şi, până la venirea pompierilor, vâlvătaia a pus stăpânire pe întreg lăcaşul de cult.

"Noi, când am ajuns, biserica era cuprinsă de flăcări. Dar nu se mai putea face nimic. Era focul prea mare.... Doar ceea ce s-a putut s-a făcut. Eu cred că a luat foc de la un scurt circuit”, spune un localnic.

Citește și
incendiu, batrana moarta, casa, flacari
O bătrână a murit, după ce a umplut soba până la refuz cu lemne

"S-au văzut flăcările din sat - de la 4-5 kilometri - am luat tractorul şi am venit aici”, spune alt bărbat.

Militarii care au intervenit au reuşit să salveze doar două anexe din apropiere şi un centru social pentru bătrâni, în care nu se afla nimeni la acea oră.

Lt. col. Sorin Sauciuc, ISU Fălticeni: "Am intervenit pentru stingerea incendiului la Biserica Ortodoxă Mălini, cu cinci autospeciale, din care trei cu apă şi spumă, una de prim ajutor şi una de lucru la înălţime. Din păcate, incendiul s-a dezvoltat rapid şi a fost observat târziu."

Cauza incendiului va fi stabilită în urma unei anchete.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult