Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Big Brother în Ploiești. Ce fac localnicii pentru a ajuta Poliția Locală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Big Brother în varianta ploieșteană sau ce faci când în oraș îți lipsește un sistem de supraveghere.

Recrutezi voluntari dornici să fie ochi și urechi și să raporteze în timp record dacă e mizerie pe străzi sau dacă vecinii fac scandal. Un soi de spion, informator sau cetățean cu spirit civic, spun cei dornici să pună un pic de ordine în comunitate.

Trecut de 70 de ani, un domn recunoaște că e nemulțumit de multe lucruri în orașul în care locuiește, așa că s-a decis să devină voluntar al poliției locale..

Anghel Scarlat, voluntar: „Mijloacele de transport în comun sunt ocupate de infractori, de copii, joacă poker, fac lucruri urâte și n-ai cui să te adresezi. Mizeria, mâncătorii de semințe și dintre ăștia marea majoritate sunt asistați social. Violență și se manifestă destul de des în parcuri cu bătrânii.”

Cu riscul de a fi considerat spionul din vecini, și domnul Bellu ia atitudine de fiecare dată când vede mizeria neridicată sau asistă la scandaluri. Sună imediat la poliția locală.

Citește și
hoti in apartament baia mare
Şi-au montat camere de supraveghere în apartament. Ce au filmat a doua zi i-a şocat

Nicolae Bellu, voluntar: „Eu nu sunt spion. Sunt cetățeanul care vrea să facă ceva pentru comunitate.”

Dar e nevoie de alți 50 de voluntari, spun autoritățile, oameni dispuși să vină în sprijinul celor 240 de polițiști locali plățiți să asigure ordinea pe străzile din oraș.

Adrian Vaida, Poliția Locală Ploiești: „La nivelul Poliției Locale Ploiești, nu avem un sistem de supraveghere video care să compenseze numărul mic de lucrători care asigură ordinea și liniștea publică.”

Reporter: „Practic, acești voluntari vor fi ochii Poliției Locale?”

Adrian Vaida: „Da, vor fi ochii Poliției Locale în teren.”

Cartea de identitate, cazierul judiciar și o adeverință de la medicul de familie sunt acte suficiente pentru a căpăta calitatea de voluntar al poliției locale.

Lavinia Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale:„Primesc un contract de voluntariat și o legitimație de voluntar, dar acestea după ce vor fi instruiți de Poliția Locală.”

Ploieștean: „Nu trebuie să fiu informator. Să se descurce că sunt mulți.”

Ploieșteancă: „Ce să fac la vârsta asta, să mai fac pe polițista? O fac dacă e nevoie, că sunt băgăcioasă. Așa intervin, cu riscul de a primi un pumn.”

Reporter: „Ce anume vă nemulțumește de regulă?”

Ploieșteancă: „Scandalagiii.”

În Ploiești este instalat și un sistem de supraveghere cu cameră video, însă de câțiva ani este scos din funcțiune pentru că nu s-a făcut și un contract de mentenanță, spun cei de la Poliția Locală.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult