Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Biciclete cu stații inteligente, achiziționate la Iași prin proiectul VeloCity. Cât costă proiectul european

Biciclete inteligente, electrice și cu pedale vor putea fi închiriate în Iași printr-un proiect al municipalității. Primăria a demarat VeloCity, care are nevoie de 15,7 milioane de lei, bani de la Uniunea Europeană.

 

Proiectul VeloCity a fost demarat printr-o licitație din noiembrie 2020, dar a trenat din cauza contestațiilor și a proceselor. Acesta prevede înfiinţarea primului sistem public de închiriere de biciclete („bike-sharing“). Vor putea fi închiriate în jur de 900 de biciclete din 50 de staţii care vor fi amplasate lângă staţiile de transport în comun, relatează publicația Ziarul de Iași.

Poiectul VeloCity va fi implementat alături de o asociere de firme, condusă de Sustainable Urban Mobility Solutions (Bucureşti).

Muncipalitatea din Iași implementează o flotă de biciclete inteligente cu computer de bord şi modul inteligent de accces, staţii inteligente de andocare, terminal de închiriere cu modul de plată cu card bancar, staţii de depanare pentru reparaţii de urgenţă, management integrat, mentenanţă, sistem de logistică, service şi distribuţie unitară a bicicletelor în staţii, sistem de ticketing integrat cu transportul public urban, sistem de comunicaţii pentru operaţionalizarea echipamentelor din teren.

Citește și
Copiii au primit în dar biciclete într-un sat din Mureș. Preotul este responsabil de fapta bună
Copiii au primit în dar biciclete într-un sat din Mureș. Preotul este responsabil de fapta bună

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate 813 de biciclete inteligente mecanice, 37 de biciclete electrice şi 80 de triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi. În acelaşi timp, vor fi amenajate 50 de staţii, arată sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult