Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Beneficiarii programului „Casa verde” își pot alege de acum firma instalatoare. La ce trebuie să fie atenți

Your browser doesn't support HTML5 video.

De miercuri, cei care au fost acceptați în programul „Casa verde” își pot alege un instalator din cei 515 verificați de AFM. Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu firmele eligibile care se pot ocupa de instalarea panourilor fotovoltaice

Pentru a alege un instalator validat de AFM, beneficiarii trebuie să se autentifice în aplicaţia online https://inscrierionline.afm.ro şi să selecteze programul fotovoltaice.

La gestionarea dosarului, vor găsi opțiunea "Adaugă" cerere nouă pentru a începe procesul de selectare instalator. Vor selecta activitatea de realizat "Solicitare atribuire instalator” și vor continua cu opțiunea "Deschide".

Aici va exista un motor de căutare a instalatorilor, după judeţ şi localitate. Mai rămâne selectarea instalatorul dorit şi trimiterea solicitării.

Începând de miercuri, 6 septembrie, în termen de 90 de zile, aplicanţii vor trebui să selecteze un instalator validat, prin intermediul aplicaţiei. Acesta va efectua analiza documentelor şi va aproba cererile solicitanţilor eligibili, în termen de maximum 30 de zile. După publicarea pe site-ul AFM a listei solicitanților aprobați, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice. Implementarea se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.

Citește și
hackeri
AFM acuză atacuri informatice împotriva programului Casa Verde. Cum s-au rezolvat cereri din Yemen, India sau Brazilia
Oferte atractive nu sunt neapărat și avantajoase

Când aleg instalatorul, oamenii trebuie să fie atenţi la condiţiile în care lucrează firma respectivă, ce include pachetul oferit de instalatori şi calitatea produselor. Unele firme au oferte atractive, însă pe termen lung, rezistența materialelor s-ar putea să lase de dorit.

Specialist firma instalare: „Sunt mulți care au intrat acum de curând, nu au experiență în spate și lucrul ăsta se va vedea peste un an sau doi, după ce se întâmplă anumite lucruri cu calitatea montajului. Mai sunt anumite firme care cer plata în avans. Trebuie avut grijă aici, că dacă ai plătit în avans, deja ai rămas cu acea firmă și nu mai știi exact ce iți vor instala după. Echipamentele, evident, trebuie să fie de calitate, invertoarele în general au ajuns să aibă garanție de zece ani, panourile de cincisprezece ani, foarte importantă și structura, că mulți se laudă cu panouri și invertoare, dar trebuie și structura pe care se montează acestea să fie de calitate, să fie din aluminiu, trebuie să reziste afară cincisprezece ani în soare, ploaie, zăpadă, frig și așa mai departe.”

De la începutul zilei, peste 5.000 de beneficiari şi-au ales instalatorul pe platforma AFM.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult