Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bazinul de la Delfinariu, plin cu monede. Turiștii își pun dorințe, iar peștii sunt puși în pericol

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unii turişti sunt greu de educat, dovadă că nu încetează să arunce monede în bazinul peştilor exotici de la Delfinariul din Constanţa. Gestul lor este un pericol pentru nisetri, crapi japonezi şi chinezeşti.

Angajaţii au montat plăcuţe, prin care anunţă, că aşa aduc ghinion şi nu noroc, dar câteva dintre ele, au şi dispărut. Anul trecut, angajaţii au scos peste 5 kilograme de monede din apă.

După ce se încheie spectacolul celor doi delfini, bazinul cu peşti exotici devine principalul punct de atracţie în complexul din Constantă.

Probabil după modelul practicat la Fontana di Trevi din Roma, mulţi vizitatori se roagă sau îşi pun dorinţe, apoi aruncă monede în apă. Acest bărbat şi-a îndemnat copiii să-i urmeze exemplul. „Nu cred neapărat că mă ajută, dar având în vedere că tot aruncă... am zis să încercăm şi noi - să fim sănătoşi, o familie fericită." „Cred că nu e în regulă”, spune o femeie, „dar dacă toată lumea a aruncat... aşa am văzut că se face."

Angajaţii îi roagă mereu pe turişti să nu mai facă acest gest dăunător pentru specii. Au montat şi plăcuțe de avertizare, dar unele au fost furate. "Monedele aruncate în acest bazin poartă ghinion”, au scrius ei.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin a inaugurat un acvariu gigant la Vladivostok, care va gazdui 500 de specii de mamifere

Valentina Antone, muzeograf: "Monedele în contact cu apă oxidează schimbul ionic, poate influenţa viaţa peştilor plus că există un stres suplimentar prin aruncarea repetată a acestora în apă."

La sfârşitul sezonului estival 2017, angajaţii Delfinariului au cules din bazin peste 5 kilograme de monede.

Romanii au fost surprinşi şi când aruncau monede şi hârtii de 1 leu şi în lacul de la Mănăstirea Caraiman din Buşteni sau în Lacul Bâlea din Făgăraş. Din Fontana di Trevi, autorităţile italiene au cules în 2016, 1,5 milioane de euro, din monede. Legenda spune că cine aruncă în această fântână bani şi îşi pune o dorinţă, va ajunge să viziteze din nou Roma, cetatea eternă a lumii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult