Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Baza 90 Otopeni, un adevărat furnicar și ziua, și noaptea. Aeronavele sunt implicate în misiuni militare, dar și umanitare

Your browser doesn't support HTML5 video.

De luni bune, în Baza 90 Otopeni, aeronavele militare de transport își turează motoarele la capacitate maximă, atât în misiuni reale, cât și la antrenamente.  

Pentru ca piloți să se folosească de avioane sau elicoptere absolut sigure, tehnicienii muncesc zi și noapte, și nu au voie să comită nicio eroare.

Aeronavele sunt implicate în misiuni militare, dar și umanitare

Baza 90 Otopeni, aeroportul de unde operează cele mai multe elicoptere și avioane militare de transport, este un adevărat furnicar zi și noapte. Aeronavele sunt implicate în misiuni militare, dar și umanitare. Pentru piloții militari de la Baza 90 Otopeni, extrem de importante sunt misiunile de antrenament. Zboruri de instrucție au loc aproape în fiecare zi, tocmai pentru ca piloții să poată reconstitui, în cel mai mic detaliu, situațiile cu care se confruntă în misiunile reale. Însă, niciun aparat de zbor, niciun avion sau elicopter, nu se ridică de la sol înainte să fie verificat minuțios de echipele de zeci de tehnicieni. Fără tehnicieni, niciun zbor nu este sigur, iar militarii de la Baza 90 asigură întreținerea elicopterelor Puma 330, dar și a avioanelor C24J Spartan și C130 Hercules. Sunt aparate care au trecut deja prin teatrele de operații pe care, și cei mai noi tehnicieni militari, fie ei maiștri militari sau ingineri, trebuie să le cunoască în cele mai mici detalii. De ajutor le sunt și simulatoarele. Lt. Ing. Silviu Badea: „Avantajele învățării pe simulator sunt acelea de a avea niște costuri reduse față de învățarea pe o aeronavă propriu-zisă, iar un alt avantaj este acela că aeronava își poate continua misiunea specifică și nu este indisponibilă”. Avioanele militare de transport de la Baza 90 vor intra într-un amplu proces de modernizare a avionicii, adică a tuturor echipamentelor electronice, instalate la bordul aeronavei și utilizate în pilotaj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult