Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Dirijorul în Alb” a recunoscut în mod indirect că s-au comis abuzuri la protestele din 10 august

Your browser doesn't support HTML5 video.

Moment de cotitură în anchetă legată de violențele de la protestul diasporei din 10 august. 

Șefii dispozitivelor de jandarmi care au intervenit agresiv împotriva protestatarilor în Piața Victoriei au fost chemați la Parchetul Militar, unde ar putea începe primele puneri oficiale sub acuzare.

Între ei s-a aflat și faimosul colonel Cătălin Paraschiv, supranumit ”Dirijorul în Alb”, care susține că el și subordonații săi nu au comis niciun abuz.

El a fost audiat aproximativ două ore de procurorii militari. La ieşirea din sediul Parchetului, Paraschiv a fost întrebat de jurnalişti dacă a fost pus sub acuzare. "Nu am fost pus. Am calitatea de martor. Am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară şi atâta tot", a spus Paraschiv.

Colonelul a mai spus că nu a avut nicio informaţie conform căreia în seara zilei de 10 august s-ar fi încercat o lovitură de stat, aşa cum au susţinut şefii săi.

Citește și
catalin paraschiv
"Bărbatul în alb", la Parchetul General. Cu ce s-a prezentat în fața anchetatorilor

Întrebat dacă avea informaţii despre o posibilă tentativă de lovitură de stat, Paraschiv a afirmat:

"Eu sunt comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie, cred că nu vă adresaţi cui trebuie. Eu nu am avut informaţii de această natură. Rugămintea mea, fiind o acţiune penală în desfăşurare, nu pot să dau mai multe explicaţii. Sunt militar".

Totodată, el a arătat că îşi asumă doar faptele jandarmilor din subordinea sa.

"Eu am avut purtare abuzivă? Aşteptăm să vedem părerea procurorilor. Îmi asum toate faptele jandarmilor mei! Deci nu se pune problema. Dar ale BSIJ-ului! Atâta tot. Brigada Specială a acționat conform legii, în litera și spiritul ei.", a spus Paraschiv, răspunzând la alte întrebări.

La protestele din 10 august din Piața Victoriei au fost aduși mulți jandarmi de la detașamentele din țară, astfel că se poate spune că el a recunoscut în mod indirect că s-au comis abuzuri.

Pe de altă parte, atunci când a fost chemat prima dată la audieri, colonelul Paraschiv a afirmat că își asumă inclusiv riscul de a fi pus sub acuzare.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult