Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbatul din Ilfov căruia i s-a furat o armă letală din casă a fost ofițer în Brigada Antitero. Autoritățile sunt în alertă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile au instituit filtre și sunt în alertă, după ce hoții au prădat casa unui fost ofițer din Brigada Antitero și i-au furat acestuia o armă letală deținută legal, plus muniție de război.

S-a întâmplat în orașul Voluntari, aflat la 11 km de centrul Capitalei. Păgubitul își ținea pistolul într-un seif. Infractorii au luat cu ei și bijuterii, ceea ce-i face pe anchetatori să creadă că au acționat la pont.

Mai mulți polițiști din Ilfov și din Capitală au periat ore în șir un complex rezidențial situat în apropiere de Autostrada București-Ploiești. Au fost alertați de un bărbat de 50 de ani, căruia i-au spart hoții casa și i-au furat, între altele, o armă letală și 24 de cartușe. Pe toate străzile din vecinătate s-au format imediat filtre.

Anchetatorii au găsit lângă gardul complexului tocul pistolului furat, semn că infractorii au fugit pe acolo. Cei care stau în zona sunt convinși că aceștia au dat lovitura în noaptea de vineri spre sâmbătă când nu era nimeni în locuința prădată.

Anchetatorii au indicii să creadă că hoții au acționat la pont, întrucât au avut informații de care s-au folosit să nu fie observați. De exemplu, au intrat în complex din câmp, unde nu sunt camere de supravegehre, și au escaladat cu ușurință gardul din lemn. Apoi au știut că proprietarul e plecat și că are în locuință un seif, pentru care au venit pregătiți cu uneltele potrivite ca să-l deschidă. Polițiștii au ridicat și imagini înregistrate de camerele de supraveghere pe care le vor analiza.

Citește și
furt banca
Un adolescent din Pitești a furat o bancă și a plecat cu ea în spinare spre locuința aflată la nouă kilometri distanță

Povestea este și mai interesantă ținând cont că păgubitul are o experiență de peste 18 ani în măsuri de securitate, fost ofițer în Brigada Antitero, cu misiuni în Afganistan și Iraq. Bărbatul scrie în CV-ul sau postat pe o platformă publică de angajări că a colaborat inclusiv cu seriviciile secrete americane și i-a asigurat paza președintelui SUA și sefului FBI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult