Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Băiețelul sfâșiat de câini în Botoșani a ieșit din comă. Este însă sedat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Băiețelul de 10 ani, din Botoșani, care a fost atacat de trei câini, în fața casei, a ieșit din comă, iar medicii se luptă să-i salveze viața.

Proprietarul câinilor, un bărbat de 45 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și a primit o amendă, de 5.000 de lei. Atenție, urmează detalii, care vă pot afecta emoțional.

Cei trei câini, doi de rasă comună și un metis de câine-lup au ieșit de pe un teren viran împrejmuit. L-au atacat pe copil pe stradă, sub privirile mamei.

Mariana Cazanciuc, rudă: „Mama țipa că nu fugi te rog, nu fugi, că te mușcă. Și ea fugea săraca și după dânsul. N-a mai reușit, că l-a luat, l-a târâit pe aici și aici."

Ana Cazanciuc, rudă: „L-a auzit strigând, a strigat-o, mama a fugit după dânsul, dar până a ajuns ea, câinii l-au târâit în șanț. Asta se întâmplase în 10-15 secunde, tot."

Citește și
caine agresiv
Copil de 10 ani, mușcat pe stradă de mai mulți câini, în Botoșani. Minorul este în comă profundă

După ce mama copilului a reușit să alunge câinii, ambulanța l-a dus la spital. Cu mușcături multiple pe trup, copilul nu putea respira, din cauza rănilor îngrozitoare. Medicii de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, unde a fost transferat de la Botoșani, speră acum că el să se facă bine.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii "Sfânta Maria" Iaşi: „A fost transferat la ATI, a suferit primele intervenţii chirurgicale pentru stabilizare, este stabil, intubat, ventilat mecanic, cu speranța în prognostic favorabil. În acest moment, nu se află în comă, el este sedat pentru a suporta protezarea respiratorie."

Proprietarul câinilor i-a ignorat pe oamenii din zonă

Proprietarul câinelui a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru că nu a luat măsuri astfel încât animalele să nu iasă în stradă. Nu a vrut să răspundă la întrebările legate de gestul său inconștient, care a provocat o tragedie.

Vecinii spun că bărbatului nu i-ar fi păsat de oamenii pe care câinii îi puteau ataca.

Mariana Cazanciuc, rudă: „De atâtea ori i-am zis la proprietar să închidă câinii, că sunt copii mici. Nu a vrut, a început să râdă."

Vecin: „Omul n-a fost de două zile pe aici, de trei zile, nu a dat mâncare. Săreau pe stradă, are găuri în gard, săreau la oameni, la copii și la mine."

Bărbatul a fost şi amendat cu 5.000 de lei, pentru că doi dintre câini nu aveau microcip și nu erau sterilizați. În funcție de starea copilului, acuzațiile s-ar putea înmulți, inclusiv sub formă penală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult