Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avocatul soților Ceaușescu în procesul din 1989, Constantin Lucescu, a murit

Generalul Constantin Lucescu, cel care i-a apărat pe soţii Ceauşescu în procesul din 25 decembrie 1989, a murit, sâmbătă dimineaţă, în locuinţa sa din Caracal, la vârsta de 80 de ani, scrie Olt-alert.ro.

Tragicul eveniment survine la două luni după ce generalul a fost salvat de medicii Spitalului Caracal, acolo unde a ajuns în comă. Generalul Constantin Lucescu suferea, de mai mulți ani, de o formă gravă de cancer.

Sâmbătă dimineaţă, el a murit în locuința sa din Caracal, la câțiva ani după ce soția sa a trecut, și ea, la cele veșnice. Stingerea sa nu l-a găsit singur, pentru că, în ultimii ani, trei femei se ocupau de îngrijirea sa.

„Nu a fost singur în ultimele momente ale vieții sale, așa cum s-a scris în unele publicații. Erau trei femei pe care le plăteam să îl îngrijească. De fapt, noi, toți prietenii săi, nu l-am lăsat singur niciodată de când este aici, la Caracal, ci i-am fost mereu aproape cu tot ceea ce avea nevoie. Deci, a murit cu lumânare aprinsă, cu cineva lângă el”, a declarat omul de afaceri Ion Doldurea, unul dintre prietenii generalului, conform Olt-alert.ro.

Generalul Constantin Lucescu a devenit celebru după ce i-a apărat pe Elena şi Nicolae Ceauşescu în procesul de la Târgovişte, când cei doi dictatori au fost condamnaţi la moarte.

Trupul său a fost depus la capela din Cimitirul Carpați din Caracal, unde va fi înmormântat duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult