Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avocat din Cluj, șantajat după ce a trimis fotografii deochiate pe o platformă de întâlniri. În spatele contului era un cuplu

Your browser doesn't support HTML5 video.

După mai multe discuții pe o platformă de întâlniri romantice, un avocat din Cluj i-a dat anul trecut unui necunoscut mai multe fotografii compromițătoare cu el. Apoi a fost șantajat.

S-a dovedit că în spatele profilul de pe internet erau doi soți din Timiș.

Ca să scape, avocatul le-a dat peste 70 de mii de lei. Acum cei doi au fost condamnați în primă instanță la închisoare - soțul cu executare, iar femeia cu suspendare pentru că este însărcinată.

Avocatul povestește ca a găsit profilul unei tinere pe o platformă de întâlniri online și după mai multe discuții, au făcut schimb de poze deocheate.

Victima: „Am trimis și o poză cu fața, ca să avem un contact când ne întâlnim, să știm cum arătăm. Nu m-am gândit la așa ceva. M-am gândit că discut cu o persoană adultă, ca și mine, de o vârstă apropiată, putem avea o discuție și mai personală, și în condiții de intimitate”.

Citește și
cal batut
Scene șocante într-o localitate din Cluj. Doi indivizi, filmați când lovesc cu brutalitate un cal. VIDEO

După aceea, au urmat săptămâni întregi de apeluri telefonice și mesaje în care bărbatul era șantajat.

Victima: „Mi-au zis: dacă nu ne plătești o sumă de bani, ți le lipim pe ușa biroului. Și asta m-a făcut să le plătesc o sumă de bani. Aveam o teamă și le-am plătit. Mult stres. Aveam frica că iar mă vor contacta”.

În total, bărbatul a făcut peste 10 transferuri și a trimis în total 77 de mii de lei. Psihologii ne atrag atenția să nu acordăm încredere unor persoane pe care abia le cunoaștem, mai ales dacă nu le-am întâlnim în viața reală.

Marius Pentilie, psiholog: „Datorită faptului că există niște goluri emoționale, niște dorințe, niște nevoi, considerăm că ei o să ne îndeplinească exact nevoile noastre și atunci asta ne face să pierdem controlul asupra emoțiilor, să gândim mai mult emoțional, decât rațional”.

Salvarea bărbatului a venit de la o rudă a inculpaților, care a contactat victima și i-a dezvăluit identitatea celor doi șantajiști, un bărbat și o femeie.

În final, cei doi soți au fost condamnați pentru șantaj: bărbatul la 3 ani de închisoare cu executare, iar soția - la 3 ani cu suspendare, pentru că este însărcinată. Decizia nu este definitivă.

Contactată de reporterii Știrilor ProTV, avocata celor doi nu a dorit să ofere un punct de vedere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult