Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertisment al Ministerului Sănătății: "Nu consumați, profilactic, iodura de potasiu"

Your browser doesn't support HTML5 video.

În urma atacului asupra centralei atomice de la Zaporojie, Ucraina, unii români s-au grăbit să cumpere iodură de potasiu, folosită în cazul incidentelor nucleare. Consumul ei este însă periculos, putând afecta glanda tiroidă.  

"Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică", a precizat Ministerul Sănătății, într-un comunicat oficial. 

"Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ", se precizează în comunicat. 

Fenomen periculos în România. Medicamentul pe care îl cumpără mulți oameni care se tem de un atac nuclear

"În cazul în care se va întâmpla, ceea ce nu ne dorim deloc, un accident nuclear sau un accident de la una dintre centralele nucleare, atunci evident că va fi indicat să se ia iod, dar în mod sigur există o soluţie naţională pentru asta, nu trebuie să ne-o procurăm noi acasă şi să stăm cu medicamente de care nu avem nevoie. Este foarte, foarte…Nu contraindicat, este absolut interzis să luăm profilactic orice formă de iod în dozele care trebuie să blocheze tiroida”, a spus Dr. Corina Neamţu, medic primar endocrinolog şi doctor în ştiinţe medicale, conform News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult