Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avalanșă uriașă produsă în Munții Făgăraș. Tonele de zăpadă au distrus tot în cale

Your browser doesn't support HTML5 video.

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs la peste 2500 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş şi a ajuns până în apropierea cabanei Salvamont de la Bâlea Lac.

Tonele de zăpadă au rupt căsuţele de lemn în care vara, micii comercianţi, îşi ţin marfa. Din fericire, nu au existat victime omeneşti.

Avalanşa a avut loc noaptea, iar urmările sau au fost descoperite abia a doua zi, când s-a ridicat un pic ceața. Zăpada măsoară un metru şi jumătate în zonă, iar salvamontiştii avertizează că riscul unei noi avalanşe este foarte mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Turiştii care vor să schieze în zonă, unde nu există pârtii amenajate, sunt sfătuiţi să fie prudenţi şi să ceară informaţii despre starea zăpezii la salvamont.

Traseele turistice din partea superioară a munţilor Făgăraş sunt închise pe timp de iarnă, asta înseamnă că salvatorii montani nu recomandă parcurgerea lor, iar cei ce se încumetă să ajungă acolo o fac pe propriul risc.

Citește și
Operatiune de salvare Balea Lac
Pericol de avalanșă la Bâlea Lac. Avertismentul transmis de meteorologi

Toţi cei care doresc să meargă pe munte în această perioadă trebuie să fie echipaţi de iarnă şi să aibă la ei sondă de avalanşă, lopată de zăpadă şi dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult