Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autonomia Ținutului Secuiesc, cerută din nou în stradă, în România. Secuii, susținuți de basci și catalani în Târgu Mureș

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua libertății secuilor a fost marcată, duminică, la Târgu Mureș. Sute de reprezentanți ai comunității au plecat în marș, până în centrul orașului, cu steaguri și pancarte, și le-au cerut autorităților autonomie teritorială pentru "Ţinutului Secuiesc".

Sute de persoane au participat, duminică, la marșul organizat la Târgu Mureș cu ocazia Zilei Libertății Secuilor. Veniți din toată Transilvania, oamenii au ținut o scurtă ceremonie, după care au pornit spre centrul orasului, cu pancarte și steaguri.

Bărbat: „Îmi pare bine că pot să fiu astăzi aici, să mă întâlnesc cu prieteni. Ținuta mea este o ținută din anii 800-900. Este soția mea alături de mine care este din Serbia, acolo ungurii au autonomia lor și asta nu este un pericol pentru nici o țară”.

„Ziua de astăzi pentru secuii maghiari este cea mai importantă. Am dori să trăim într-o țară pe care să o considerăm și patrie pentru noi”, a declarat un alt participant la marș.

Participanții au mers pe jos 5 km, sub escorta forțelor de ordine. În centrul orașului, le-au inmanat reprezentanților Prefecturii o petiție privind autonomia teritorială a „Ținutului Secuiesc”.

Citește și
protest Targu Mures
Mii de persoane, la protestul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, în Târgu Mureş

Izsak Balazs, organizator: „Este o comemorare anuală, punem un accent deosebit pe doleanța colectivă a secuilor, este vorba de autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc pe care dorim să o obținem pe cale constituțională”.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Țării Bascilor și Cataloniei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult