Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Augustin Lazăr, mesaj pentru magistrații care protestează. ”Sunt obligați să apere independența justiției”

Magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate, a menţionat duminică procurorul general Augustin Lazăr, printr-o postare pe Facebook.

El este de părere că "tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni şi influenţe exterioare, dând dovadă de o deosebită responsabilitate în apărarea, la standarde europene, a independenţei instituţiilor judiciare".

Mesajul integral transmis de Augustin Lazăr

Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea și profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni și influențe exterioare, dând dovadă de o deosebită responsabilitate în apărarea, la standarde europene, a independenței instituțiilor judiciare.

Independența judecătorilor și procurorilor nu este un privilegiu al acestora sau o prerogativă personală, ci reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiția, ca una dintre puterile statului, prin instituțiile sale, este capabilă să își îndeplinească rolul de a menține echilibrul puterilor și a corectitudinii relației dintre stat și cetățeni.

Citește și
Florin Iordache si Tudorel Toader
Florin Iordache, despre evaluarea lui Lazăr: „Trebuie făcută cu calm, cu bune, cu rele”

Magistrații sunt obligați să apere independența justiției ca pe o garanție pentru societate, fără de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratică, organizată pe principiile supremației dreptului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult