Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Au apărut primele imagini cu momentul în care 2 tramvaie s-au ciocnit în Capitală: „S-a auzit ca și cum ar fi fost cutremur”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au apărut imagini noi, care surprind exact momentul în care două tramvaie s-au ciocnit frontal miercuri în Capitală, în zona Eroii Revoluţiei.

Șapte persoane au fost rănite, iar primele verificări indică o eroare umană. Unul dintre vatmani nu ar fi schimbat macazul. O anchetă va lămuri însă, cu exactitate, ce anume s-a întâmplat.

Pe de altă parte, oficialii nu exclud ca numărul victimelor să crească. Dacă pasagerii care au părăsit tramvaiele și au plecat acasă, imediat după impact, nu se simt bine, vor merge la spital pe cont propriu.

Era puțin înainte de ora prânzului când un zgomot infernal i-a înspăimântat pe trecătorii aflați la intersecția dintre șoseaua Olteniței și Giurgiului, și mai ales pe pasagerii celor două tramvaie, de pe liniile 7 și 11, care s-au ciocnit frontal.

Impactul puternic le-a distrus toată partea din față, inclusiv ușile de acces.

Citește și
tramvaie Capitală
Anunțul STB. Ce tramvaie vor circula fără întrerupere de la 1 iunie

Conform primelor date, unul dintre vatmani, care trebuia să schimbe macazul astfel încât să facă dreapta, spre șoseaua Giurgiului, nu a acționat dispozitivul, așa că a mers înainte. Celălalt tramvai, care trebuia să meargă în paralel, l-a izbit în plin, pentru că nu a avut timp de frânare.

Martor: „Aici s-a auzit ca și cum ar fi fost cutremur, explozie. Pasagerii erau pe jos. S-au speriat, da."

Șapte persoane au fost transportate la spital, trei au fost duse la  Bagdasar, două la Sf. Ioan și două la Universitar. Din fericire, toți au răni ușoare.

Mulți pasageri au fost consultați la fața locului, unde au ajuns mai multe echipaje de prim ajutor, inclusiv o autospecială pentru victime multiple.

Printre răniți se numără și unul dintre vatmani, cel care ar fi circulat regulamentar. Oficialii nu exclud însă, ca numărul lor să crească.

Daniel Vasile, purt.cuv. ISU: „Leziuni la nivelul capului, la nivelul membrelor. Pentru mai multe investigații au fost duși la spital. Au fost mai mulți pasageri, mulți au coborât în primele momente după impact. S-a făcut o evaluare, e posibil să se prezinte pe cont propriu la spital dacă nu se simt bine."

Reprezentanții STB au făcut proba macazului și au văzut că merge, așa că se conturează tot mai mult posibilitatea să vorbim de o eroare umană. Rămâne de văzut de ce nu a acționat manual macazul. Asta va stabili ancheta.

Până atunci, cert este că niciunul dintre conducători nu consumase alcool. Circulația în zonă a tramvaielor a fost blocată mai mult de o oră, până când cele două vehicule au fost tractate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult