Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă în Poiana Brașov. La ce trebuie să fie atenți turiștii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fiţi precauţi dacă mergeţi la munte! Este risc crescut de avalanşă în masivul Postăvaru, iar salvamontiştii fac apel la turişti să nu se abată de pe pistele oficiale de schi sau de snowboard.

Zăpada abundentă căzută în ultimele zile prezintă un mare pericol şi oricum a creat deja probleme. A retezat un copac care s-a prăbuşit peste telescaun.

Poiana Braşov a fost sâmbătă extrem de aglomerată însă telescaunul nu a funcţionat, după ce un brad s-a prăbuşit peste el.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov: "Din păcate acel brad a descentrat linia, deci nu mai este pe role. Ar trebui repusa pe role, trebuie verIficată instalaţia de alimentare a acelui stâlp şi după aceea trebuie să facem o verificare şi a cablului şi a stâlpilor să vedem dacă nu sunt probleme din cauza acestui incident."

În aceste condiţii toată lumea s-a mutat la coadă la gondolă.

Citește și
Tabara munte
Suma scoasă din buzunar de părinți pentru ca cei mici să stea o săptămână pe pârtie

Turist: "Ca să ne dăm 10 minute stăm 30 de minute la coadă."

Turist: "Un vin fiert şi cu bună dispoziţie, o poveste, trec cele trec cele 30, 40 deminute să zic aşa."

Pe de altă parte salvamontiştii anunţă că e risc de avalanşă în masivul Postăvaru. Peste zăpada îngheţată s-a aşezat un strat nou, consistent.

Aici sus în masiv există ŞI un risc crescut şi de accidentari. Vizibilitatea este aproape de zero, iar pârtiile sunt foarte aglomerate.

Schior: "Vizibilitatea este cam redusă. Se schiază destul de acceptabil să zicem aşa, din cauza ceţii."

Salvatorii fac un apel şi la cei care preferă să schieze în afară pârtiei, pe zăpada neatinsă.

Sorin Păltânea, şeful Serviciului Public Local Salvamont Braşov: "Grijă mare la căderea arborilor pentru că este un fenomen care nu s-a mai întâmplat de 20 de ani în Postavaru. Pădurea s-a umplut de chiciură săptămânile trecute din cauza ceţii abundente şi copacii sunt îngreunaţi. Să se schieze doar pe domeniul schiabil."

În cazul în care vreţi să porniţi în drumeţii pe traseele consacrate trebuie să ştiţi că în Postavaru, zăpada depăşeşte un metru, în timp ce la baza are 50 de centimetri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult