Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Arhiepiscopul Tomisului, după două ore de audieri la DNA Constanţa: Nu m-au întrebat nimic procurorii. Și n-am ce să vă spun

Your browser doesn't support HTML5 video.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost audiat joi de procurorii anti corupţie. Ierarhul este inculpat într-un nou dosar, de data aceasta pentru cumpărare de influenţă.

Arhiepiscopul Teodosie a ajuns la sediul DNA Constanța puțin după ora 10. A venit însoțit de doi avocați și cu o stare de spirit bună. Ba chiar a avut o scurtă conversație cu jurnaliștii în drum spre intrarea la audieri. Timp de aproape două ore, Arhiepiscopul Tomisului a stat de vorbă cu procurorii anticorupție. La ieșirea din sediu, a fost destul de evaziv. Reporter: Ce vi s-a adus la cunoștință?

Teodosie: Mai nimic.

Reporter: Ce v-au spus procurorii? Veți mai veni?

Teodosie: Dacă mă cheamă, vin. Nu prea am de ce, dar...

Citește și
teodosie
Schimb de replici acide la vârful Bisericii. Ce spun românii despre părerile controversate ale lui ÎPS Teodosie

Reporter: Ce v-au întrebat procurorii?

Teodosie: Nu m-au întrebat nimic. Și n-am ce să vă spun. Arhiereul, inițial suspect, a dobândit acum o nouă calitate în dosar: cea de inculpat. Avocații arhiepiscopului spun că vor contesta acele imagini care îl incriminează acum pe Teodosie.

Secvențele, dintr-o investigație RECORDER, îl surprind în timpul unei discuții cu un așa-zis om de afaceri care i-ar fi propus 800 de mii de lei finanțare de la secretariatul de stat pentru culte, în schimbul unui comision de 20 la sută - adică peste 160 de mii de lei. Urmărirea penală a început anul trecut, pe 5 decembrie. De-a lungul anilor, arhiepiscopul a fost implicat în mai multe scandaluri. În 2009 a fost urmărit penal pentru luare de mită și fals intelectual, însă dosarul a fost clasat. Și în 2017 a scăpat nevionat după ce a fost trimis în judecată pentru corupție în dosarul fermei Nazarcea. În dosarul de de acum se fac, de asemenea, cercetări în rem și pentru trafic de influență.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult