Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Arheologii au descoperit un clopoțel de vânt roman „magic” datând din anul 200 d.Hr. La ce era folosit de fapt

Arheologii din Viminacium, Serbia, au descoperit un clopoțel de vânt bizar, cunoscut sub numele de tintinnabulum, datând din jurul anului 200 d.Hr., care a fost folosit pentru a îndepărta spiritele rele de către romani, scrie Mirror.co.uk.

Arheologii au găsit relicva în Serbia și cred că obiectul ciudat datează din jurul anului 200 d.Hr. La acea vreme, orașul Viminacium era capitala provinciei Moesia Superio.

Relicva descoperită, cunoscută sub numele de tintinnabulum, era un clopot de vânt care la acea vreme era atârnat în ușile caselor și magazinelor și prezintă un „falus magic”. Are două picioare, aripi și o coadă. Romanii credeau că falusul le oferea protecție și noroc.

Un purtător de cuvânt al Parcului Arheologic Viminacium a declarat site-ului sârb Sve o arheologiji: „Explorările așezării civile (orașului) Viminacium tocmai au început, iar primele descoperiri semnificative au început deja. În timpul săpăturii uneia dintre străzile principale ale orașului, a fost descoperită poarta uneia dintre clădiri”.

S-a stabilit că clădirea a fost distrusă într-un incendiu, în timpul căruia pridvorul s-a prăbușit, iar în stratul de resturi a fost descoperit un obiect cunoscut în cercurile științifice sub numele de tintinnabulum. Se credea că zgomotul generat de tintinnabulums sperie spiritele rele.

Noua descoperire este a doua găsită în zonă. La începutul acestui an, au apărut noi cercetări care fac lumină asupra detaliilor terifiante ale erupției Muntelui Vezuviu asupra orașelor romane Pompei și Herculaneum.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult