Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproape 30.000 de români s-au înscris pentru noua rundă a programului Rabla pentru Electrocasnice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 30.000 de români s-au înscris pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, în noua rundă a programului Rabla pentru Electrocasnice.  

Platforma rămâne deschisă până vineri inclusiv. Cei interesaţi pot primi vouchere de câteva sute de lei, pe care le vor folosi să cumpere frigidere, mașini de spălat, uscătoare și alte aparate pentru casă, cu un consum mic de energie.

Doritorii își pot face cont pe site-ul electrocasnice.afm.ro. Voucherele au o valoare între 200 și 500 de lei.

Cât valorează voucherele

Pentru un frigider clasa E, de exemplu, oamenii primesc 400 de lei. Au fost, de altfel, cele mai căutate la ediția trecută. Diferența se vede la consum, iar prețul diferă între clase cu câteva sute de lei. Un frigider cu cel mai mic consum poate ajunge în medie la câteva mii de lei.

Cine vrea să cumpere o mașină de spălat rufe prin program, trebuie să caute una din clasa C sau peste. Se oferă un tichet de 400 de lei.

Citește și
rabla
Programul Rabla pentru electrocasnice vine cu noutăți. Detalii despre sesiunea care debutează luni
Test

Într-un magazin de electronice și electrocasnice facem diferența între două mașini de spălat vase care au aceeași capacitate: 9,5 litri.

Prima are clasa energetică C, iar la 100 de cicluri de spălare de 3 ore, consumă în total 77 kW/h.

Ceea ce a doua, clasa energetică E, tot la 100 de cicluri de spălare de 3 ore, consumă 95 kW/h, cu aproape 20 kW/h mai mult. Diferența de preț este de 250 de lei.

Plata în rate

Avantajul este însă că multe magazine acceptă și plata în rate, pe lângă folosirea voucherului.

Daniel Apostol, directorul unui magazin de electronice și electrocasnice: „Avem foarte mulți clienți care optează la plata cu card de credit sau direct cu credit în magazin. Nu trebuie neapărat clientul să își ridice produsul. Îl putem livra, iar pe cel vechi îl ridicăm gratuit”.

Anul trecut, voucherele s-au epuizat rapid, însă jumătate dintre cei care le-au obținut nu le-au folosit și au blocat astfel banii.

Mulți s-au înscris fără să se intereseze de prețuri și s-au trezit că produsele depășesc bugetul, iar acum nu se mai pot înscrie la aceeași categorie de produse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult