Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul din Timiș soldat cu 7 victime

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei mașini s-au ciocnit vineri dimineață pe autostradă, în Timiș.

Un bărbat a murit și alți șase au fost răniți, după ce unei mașini i-a sărit o roată în mers, a lovit un TIR, iar un microbuz care venea din spate a intrat in ambele vehicule.

Acest incident readuce în discuție starea tehnică precară a multor mașini care circulă pe șosele. În primele șase luni ale acestui an, jumătate din vehiculele verificate în trafic aveau mari probleme.

Accidentul s-a produs cu doi kilometri inainte de coborârea de pe autostradă, în zona localității Giarmata. Unui autoturism care mergea pe banda a doua i s-a desprins o roată și a intrat în gardul de protecție.

Apoi a lovit un TIR condus de un șofer bulgar, aflat în față. Iar un microbuz care venea din spate a izbit violent ambele vehicule.

Citește și
Carambol
Accident grav pe autostrada A1. 1 mort și 5 persoane încarcerate într-un microbuz

Șofer TIR: "O mașină s-a rostogolit cam la o sută de metri. A lovit parapeții, apoi a intrat în mine."

Un bărbat de 40 de ani, aflat în maşina care a provocat accidentul, a murit pe loc. În microbuz se aflau şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, care se întorceau de la muncă din Germania. Toţi au fost transportaţi la spital.

Mihai Grecu, medic şef UPU - SMURD: "Din păcate unul dintre ei este în stare foarte gravă, trei sunt răniţi ceva mai uşor şi sunt în curs de evaluare."

Poliţiştii au rămas uimiţi când şi-au dat seama de ce s-a produs ciocnirea.

Csm. şef Constantin Moș, Biroul de Autostradă Arad-Nădlac: "Un autoturism cu probleme tehnice, respectiv i-a zburat roata din spate, stânga".

Specialiştii spun că verificarea maşinilor şi inspecţia tehnică sunt obligatorii pentru că pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

Conf. univ. Liviu Mihon, Facultatea de Mecanică Timişoara: "Statistic vorbind sunt foarte multe accidente care se datorează unei exploatări îndelungate, fără verificări, fără nici cea mai mică urmă de întreţinere a autovehiculelor. Important ar fi şi un gen de prevenţie, în permanenţă să fii cu ochii în documentele maşinii, să nu uiţi că trebuie să faci ITP-ul."

Potrivit Registrului Auto Român, în primele şase luni ale acestui an, inspectorii au verificat în trafic 33.500 de maşini. Peste 15.000 dintre ele au prezentat deficienţe majore. 1.700 aveau probleme la direcţie, sistemul de frânare sau la roţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult