Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul în care doi tineri au murit după ce au plonjat cu mașina într-un lac din Cluj

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sfârșit tragic pentru doi tineri care au plonjat cu mașina, marți seară, în lacul Someșul Cald, din Cluj. Abia miercuri, după eforturile scafandrilor, trupurile celor doi au fost scoase la suprafață.

Ancheta este abia la început, dar cel mai probabil autoturismul a derapat într-o curbă și a căzut în lac. Marți seară, după ora 22, un trecător a anunțat la 112 că este posibil ca o mașină să fi plonjat în lacul de acumulare de pe Someșul Cald.

Când au ajuns aici autorităţile au găsit gardul metalic distrus, un număr de înmatriculare, dar și urme de frânare pe șosea. Imediat a fost luat în calcul cel mai negru scenariu.

Cel mai probabil șoferul nu a adaptat viteza pentru drumul acoperit cu zăpadă, iar în curbă a pierdut controlul volanului, a rupt gardul de protecție al podului și a plonjat în lac.

Frățilă Gigi - Şef serviciu salvamont: "Am venit 4 scafandri, 2 ne-am scufundat. Condițiile au fost dificile, apa avea 4 grade, vizibilitate foarte slabă, apa devenea tulbure, instantaneu".

După ore bune de căutări, mașina și trupurile a doi bărbați au fost găsite lângă zidul barajului, la 17 metri adâncime.

Specialiștii în conducere defensivă spun că în condițiile date șansele ca pasagerii să iasă din maşină sunt minime.

Bogdan Marișca, Instructor conducere defensivă: "Dintr-o mașină care se rostogolește trebuie să fii foarte lucid ca să știi pe unde să ieși, chiar pe uscat fiind. Când ea plonjează în apă trebuie să ai luciditatea să spargi un geam, să fii conștient care geam e deasupra și nu dedesubtul mașinii, spre suprafața, luciul apei".

Potrivit unor surse, cei doi bărbați ar fi mers să caute un magazin deschis, să cumpere ceva.

Alexandra Luca IPJ Cluj: "A fost stabilită identitatea celor doi, respectiv un bărbat de 28 de ani din comuna Iara și unul de 33 de ani din județul Maramureș".

Lucian Ursulean, Viceprimar Comună Iara: "Vă dați seama, fiind un băiat tânăr cu tot viitorul în față, e regretabil. Era cu cineva, are un copil. Oamenii din sat ziceau că era mai vitezoman și a fost avertizat de unii dintre ei și îi ziceau să lase mai încet că nu e mașină pentru curse, că e pentru mers pe drum".

Deocamdată mașina nu a fost scoasă din lac. Autoritățile vor să folosească o macara ori mai multe perne cu aer, ca să poată aduce autoturismul la suprafață.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult