Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE GRAFICĂ | Cum acționau polițiștii din Huși pentru a-i determina pe șoferi să facă greșeli în trafic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai mulți polițiști din Vaslui sunt suspectați de procurorii anticorupție că au gândit o adevărată rețetă de produs bani.

Timp de mai multe luni, agenții au pus doi șoferi să meargă încet cu mașinile în fața altor conducători auto ca să îi forțeze pe aceștia din urmă să treacă peste linia continuă. Apoi, îi opreau pe cei care depășeau neregulamentar și, ca să nu le ia permisul, le cereau șpagă, până la 1.500 de lei.

Polițiștii, care au gândit scenariul prin care șoferii erau determinați să încalce regulile de circulație pentru ca mai apoi să le dea mită ca să nu fie sancționați, lucrau la Poliția din Huși. Dimineață, acolo s-au făcut percheziții și, ulterior, suspecții au fost duși la audieri.

Opt polițiști sunt vizați de anchetă, dar din rețea mai făceau parte un agent de la frontieră și alți doi bărbați.

Potrivit unor surse, aceștia din urmă erau puși să circule cu viteză redusă pe șosele unde benzile sunt separate cu linie continuă și este interzisă depășirea. Îi forțau, în acest fel, pe cei care veneau din spatele lor să conducă lent pentru ca, într-un final, aceștia să își piardă răbdarea și să îi depășească. Agenții pândeau acest moment și îi opreau imediat pe șoferii care depășeau linia continuă. Apoi le cereau mită, ca să nu le ia permisul și să nu îi amendeze. Șpaga era între 100 și 1.500 de lei, spun procurorii anticorupție.

Citește și
suspect
Doljeanul săltat din greșeală ca suspect în crima din Sibiu dă în judecată poliția: ”Eu așa nu-i las!”. Prin ce a trecut

Principala zonă în care ar fi acționat suspecții era drumul dintre orașul Huși și vama Albița. Printre șoferii pe care polițiștii i-au oprit și le-ar fi cerut mită au fost atât cetățeni români, cât și ai Republicii Moldova. Faptele penale de care sunt acuzați polițiștii au fost sesizate prima dată la telefonul Anticorupție

Ingrid Botezatu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: „Lucrători de poliție folosindu-și funcția au pretins și primit de la șoferi diferite sume de bani pentru a nu își îndeplini îndatoririle”.

Radu Bobârnat, avocatul unuia dintre suspecți: „E o cercetare în curs. Vom vedea măsurile care se vor lua”. Tot potrivit unor surse din anchetă, polițiștii ar fi pretins mită și de la mai mulți șoferi care au intrat cu mașina în zone cu acces interzis.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult