Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE. Filmul tragediei din Călimănești, unde o pensiune a luat foc. Un angajat a murit, iar alți 2 oameni au fost răniți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tragedie în județul Vâlcea. O pensiune din Călimănești a luat foc duminică dimineață, iar un bărbat care lucra acolo ca ospătar a murit. Alte două persoane, printre care și patronul complexului, au fost rănite.

În momentul în care mansarda a început să ardă, în pensiune se aflau două familii de turiști, inclusiv patru copii. Cu toții au reușit să iasă la timp din clădire. Pensiunea fusese ridicată în urmă cu 5 ani și avea autorizație de securitate la incendiu.

Alarma a fost dată chiar de către proprietarul pensiunii. Acesta a încercat să îl scoată pe bărbatul care dormea la mansardă, acolo unde izbucnise incendiul. Victima era ospătar și s-a retras să se odihnească înainte să intre în tură. Nimeni nu știe, deocamdată, ce s-a întâmplat în camera în care dormea.

Însă, suprins de fumul gros, patronul complexului nu a mai putut înainta. Disperat, s-a trezit chiar el în pericol și a spart un geam pentru că nu mai putea să respire și nici să vadă nimic. Împreună cu un angajat al său, a făcut tot posibilul să-și salveze colegul dar...

Angajat rănit: „Am încercat să îl salvez, dar mai mult nu s-a putut, nu s-a putut.”

Citește și
incendiu
O cabană din Hunedoara a fost mistuită de flăcări uriașe în doar câteva minute. Ce s-a întâmplat

Reporter: A rămas blocat acolo la mansardă?

Angajat rănit: „Da!" Bărbatul a fost căutat de pompieri aproape trei ore. Într-un final, a fost găsit în stare de inconștiență, cu multiple arsuri. La scurt timp, medicii au declarat decesul.

Unchiul patronului pensiunii: „S-o fi asfixiat de la fum. Să fi fost cu țigara, că s-a mai întâmplat cu țigara pe o dormeză sau pe fotoliu și a luat foc..." Cei care au casele în apropierea pensiunii au așteptat, speriați, ca pompierii să poată stăpâni flăcările. Fumul gros care ieșea din acoperișul complexului se vedea de la mai mulți kilometri. În pensiune se aflau și două familii de turiști, patru adulți și patru copii. Bieții oameni au ieșit cu ce aveau pe ei și au părăsit repede clădirea, fără să fie răniți. Vecină: „Am văzut foc la mansardă sus, acoperișul și chiar m-am speriat, am intrat în panică!" Vecin: „Turiștii erau formidabil de speriați. Doamna era în capod și cu paltonul pe dansa și tremura toată." Anchetatorii au început acum cercetările și încearcă să afle de la ce s-a aprins mansarda. Pensiunea fusese ridicată în urmă cu 5 ani și avea autorizație de securitate la incendiu.

Cristian Radulescu, locțiitor comandant Detasament 1 ISU Vâlcea: „Asta încercăm și noi din experiența noastră, după cum a fost mult fum, a fost o problemă la intervenție din punct de vedere al degajărilor de fum, nu putem să ne dăm exact seama." Patronul pensiunii s-a ales cu arsuri de gradele 1 și 2, pe față și pe mâini, iar angajatul său, cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Niciunul nu a rămas internat în spital.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult