Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Animalele de la zoo au parte de îngrijiri speciale pe timp de ger. Singurul care se simte cu adevărat confortabil

Your browser doesn't support HTML5 video.

Animalele de la zoo au nevoie de îngrijire specială de când a venit gerul. Ca să nu le înghețe apa de băut în vase, îngrijitorii o completează cu apă caldă. Iar adăposturile pentru lei, de exemplu, sunt încălzite.  

Singurii care se simt cu adevărat confortabil sunt tigrii siberieni. Leii n-au mai ieșit din adăpost de câteva zile. Preferă să stea la căldură și să mănânce pe săturate.

Îngrijitoare: "La lei, aici, înăuntru, sunt peste 15 grade. 15-16-18 grade. Sunt calorifere pe tot peretele și în toată clădirea".

Urșii bruni și-au schimbat coportamentul în captivitate, așa că iarna dorm cel mult 2-3 zile legate, după care ies afară la joacă. Primesc un meniu mai bogat atunci vremea e rece.

"- Ce le dați acolo? - Carne, morcovi, brânză și mere. Și ouă".

Citește și
Vasluianul beat care provocat tigrul de la zoo s-a ales cu o bucată lipsă din laba piciorului
Vasluianul beat care a provocat tigrul de la zoo s-a ales cu o bucată lipsă din laba piciorului

Pentru că trăiesc în captivitate, urșii bruni au un regim de semi-hibernare. Când ninge le place să se joace în zăpadă și să mănânce zăpada, din câte ne-au spus îngrijitorii.

Și cangurii pitici primesc hrană mai bogată, dar nu au nevoie de adăposturi încălzite.

”Îngrijitoare: Le-am făcut un adăpost din paie și se cuibăresc. Reporter: Ce temperatură e aici? Îngrijitoare: Cam zece grade. Nu le mai dăm deocamdată salată. Când se încălzește le dăm iarăși salată. Porumb, morcov, mere".

Cel mai greu e însă pentru animalele care, de regulă, petrec mult timp afară.

Adăposturile pentru lei sunt încălzite

”Paul Lopoae, director Complexul Muzeal Galați: Trebuie să le asigurăm apă caldă pentru că apa îngheță, în zonele în care sunt adăpați. Reporter: Care sunt animalele cele mai sensibile? Paul Lopoae: Pe vreme rece vorbim de leul african. Și aici spațiul e climatizat, bineînțeles, aportul de hrană, care trebuie să fie unul consistent”.

Singurul care se simte cu adevarat bine pe vreme geroasă este tigrul siberian. Dar și acest animal și-a schimbat puțin comportamentul în captivitate și mai intră, din când în când, în adăpost. Animalele de la zoo au nevoie de îngrijire specială de când a venit gerul.

Ca să nu le înghețe apa de băut în vase, îngrijitorii o completează cu apă caldă. Iar adăposturile pentru lei, de exemplu, sunt încălzite. Singurii care se simt cu adevărat confortabil sunt tigrii siberieni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult