Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Angajaţi de la Căi Ferate, prinși beţi la serviciu. Trebuie să asigure siguranţa feroviară, dar consumă alcool

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nu de puţine ori unii angajaţi de la Căile Ferate îşi îndeplinesc atribuţiile legate de siguranţa circulaţiei feroviare fie fiind sub influenţa alcoolului, fie de-a dreptul beţi.  

Cel puțin asta indică acţiunile de control realizate în primele trei luni ale anului de către poliţişti împreună cu reprezentanţii Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română.

Controale făcute în primele trei luni ale acestui an arată că mai mulţi impiegaţi de mişcare, ale căror atribuţii sunt legate de organizarea, coordonarea, şi executarea operaţiilor legate de circulaţia trenurilor şi executarea manevrelor vehiculelor feroviare din staţiile de cale ferată, în condiţii de siguranţă feroviară, au fost prinşi sub influenţa alcoolului la locul de muncă.

În 16 martie, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că impiegatul de mişcare din staţia CF a fost depistat sub influenţa băuturilor alcoolice în timpul serviciului.

Citește și
Vagon de marfă deraiat între staţiile Zoiţa şi Râmnicu Sărat, fără blocarea traficului feroviar
Vagon de marfă deraiat între staţiile Zoiţa şi Râmnicu Sărat, fără blocarea traficului feroviar

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana depistată a fost transportată la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de prezenţa la serviciu sub influenţa alcoolului ori a altor substanţe”, se arată într-o statistică făcută publică duminică de IGPR.

Situaţii similare s-au înregistrat şi la alte Regionale de cale ferată. Pe 9 martie de exemplu, poliţiştii din Giurgiu au fost sesizaţi telefonic de către şeful de staţie, cu privire la faptul că un angajat s-a prezentat la serviciu sub influenţa alcoolului.

„În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest de către impiegatul de mişcare al staţiei, în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Impiegatul de mişcare i-a adus la cunoştinţă celui în cauză că va anunţa şeful ierarhic şi poliţia. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul în cauză ar fi părăsit postul şi ar fi refuzat să se prezinte la o unitate spitalicească, în vederea recoltării probelor biologice de sânge”, precizează sursa citată.

Pe 3 februarie, un control făcut de poliţiştii de la Transporturi într-o staţie de cale ferată din judeţul Argeş a arătat impiegatul de serviciu era sub influenţa alcoolului, etilotestul indicând un rezultat de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Impiegatul a fost testat şi cu aparatul din dotarea Biroului Rutier Piteşti, care a indicat 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Pe 18 ianuarie 2024, un mecanic de serviciu care conducea o locomotivă, care circula pe relaţia Bucureşti Nord – Braşov a fost depistat cu o alcoolemie de 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mecanicul, care avea atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată, a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

Şi la Gorj un impiegat de mişcare şi un manevrant vagoane au fost prinşi băuţi la serviciu.

Cea mai mare alcoolemie depistată anul acesta la un angajat de la căile ferate a fost de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât a arătat alcooltestul în cazul unui paznic de barieră, aflat în timpul serviciului în Bucureşti.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult