Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă MTS la ”Lia Manoliu”, după ce un șobolan a fost filmat în apă. Bazinul a fost închis

În urma incidentului de ieri, când au fost surprinse imagini cu un șobolan în apa bazinului de natație de la complexul național Lia Manoliu, la Ministerul Tineretului și Sportului s-a demarat deja o anchetă, iar bazinul a fost închis.

”Incidentul de ieri este regretabil și, evident, foarte grav. Nu pot exista scuze pentru așa ceva. Am discutat cu directorul complexului, care mi-a spus că săptămâna trecută a avut loc o deratizare, dar iată că s-a dovedit ineficientă. Nu vom mai accepta astfel de scuze și vom lua măsuri pentru sancționarea dură a celor vinovați de această situație.

Am cerut deja responsabililor de acolo să găsească urgent soluțiile necesare. Astăzi bazinul a fost închis și va fi igienizat și va rămâne închis și luni, până ne vom asigura că cei responsabili au asigurat din nou condițiile optime pentru funcționare. Luni dimineață voi cere un raport și vom trimite corpul de control, care să identifice cauzele unor astfel de incidente inacceptabile.

Bazinul este într-o situație de degradare, care persistă de foarte mulți ani. Acum este în faza premergătoare unei investiții substanțiale a CNI, care-i va schimba complet fața, o să încerc, în măsura posibilului, să grăbesc procedurile, să-i rog pe colegii mei să urgentăm procesul.

Chiar astăzi am discutat atât cu vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, cât și cu doamna Manuela Pătrășcoiu, președintele Companiei Naționale de Investiții, m-au asigurat că și domniile lor fac eforturi pentru a grăbi acești pași finali și pentru a putea, poate chiar spre finalul lunii aprilie, să demarăm proiectul de refacere a bazinului. Pentru că nu putem rămâne indiferenți la asemenea incidente sau să mai acceptăm ca sportivii să înoate în astfel de condiții”, a declarat ministrul Ioana Bran.

Citește și
sobolani
Nou-născut de 15 zile, mâncat de viu de șobolani. Pedeapsa primită de părinții iresponsabili

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult