Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă la Târgu Jiu, după ce o casierie a societăţii de apă a fost transformată în apartament

Your browser doesn't support HTML5 video.

O anchetă a fost deschisă la Târgu Jiu, după ce s-a descoperit că o casierie a societăţii de apă este de mai bine de un an transformată în apartament.

Un consilier al directorului firmei de stat locuieşte acolo, deşi spaţiul aparţine Primăriei, iar destinaţia de casierie nu trebuia schimbată. În tot acest timp, locatarii din bloc s-au săturat să tot fie întrebaţi de cei care vor să îşi plătească facturile unde e, de fapt, casieria.

Nici măcar oamenii din bloc nu ştiu exact unde se află casieria, deşi pe intrarea în imobil scrie că acolo se pot încasa banii pentru apa folosită.

Apartamentul a fost renovat şi predat unui specialist care ocupa funcţia de consilier personal al directorului firmei de apă. Directorul susţine că a renunţat la casierie pentru că nu era rentabilă. Traian Pătrășcoiu, director general Aparegio: ”A stat trei luni de zile casiera acolo şi au venit 2 persoane şi am preferat să mergem cu casierii pe teren. Nu plătește chirie, plăteşte operatorul la Edilitara Public o chirie de 157 de lei pe lună.” În scandal a intervenit şi Primăria Târgu Jiu, proprietara de drept a spaţiului. Aceasta a comunicat că în contractul valabil până în 2020 se menţionează clar că spaţiul respectiv trebuie să fie folosit drept casierie.

Anamaria Ianc, purtător de cuvânt Primăria Târgu Jiu: ”În contractul pe care Edilitara l-a încheiat cu Aparegio e prevăzut că în spaţiul respectiv să funcţioneze birouri. nu garsonieră, nu apartament.” Şi poliţiştii verifică întreaga poveste.

Ion Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Gorj: ”În acest caz este constituit dosar penal în care poliţiştii efectuează cercetări privind infracţiunile de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.” Primăria Târgu Jiu a somat miercuri operatorul de apă ca în termen de 15 zile să readucă spaţiul la starea iniţială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult