Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bolnav a murit în faţa spitalului din Rovinari, după ce i s-a spus să revină a doua zi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la spitalul din Rovinari după ce un pacient de 57 de ani, ce acuza stări de rău, a murit joi noapte la doi paşi de unitatea medicală.

Rudele dau vina pe medicul care s-a ocupat de el şi care, susţine familia, i-ar fi făcut doar o injecţie şi apoi l-ar fi lăsat să plece. Omul ar fi fost sfătuit să revină vineri la spital, pentru a fi internat, însă nu a mai apucat.

Pentru că se simţea rău, bărbatul de 57 de ani a mers joi la spital ca să primească tratament. I s-a făcut o injecţie, iar seara a revenit pentru că se simţea din ce în ce mai rău.

Doctor Roxana Gherghina, medic la Spitalul Rovinari: "La ora 21.45 s-a administrat ampicilină, a fost al doilea flacon, primul s-a administrat la ora 15.00, s-a făcut şi testare la antibiotic, e posibil să fie şi o reacţie."

Câteva minute mai târziu, bărbatul s-a prăbuşit în faţa spitalului.

Citește și
suspect
Obiceiul bolnav al unui recidivist. Urmărea femeile din Titu cum se dezbrăcau

Localnic: "La 30 de metri aici putea să vină o asistentă, omule hai la spital, au rezerva lângă Urgenţă, sunt trei paturi, îl putea pune pe om şi să stea lângă el."

Rudele o acuză acum pe doctoriţă care l-a tratat.

Constantin Pistolea, rudă: "Vina e a spitalului sau a medicului - din ce informaţii am, a medicului, atâta timp cât a lăsat pacientul să plece în situaţia în care se afla."

Doctor Roxana Gherghina, medic la Spitalul Rovinari: "Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis că pacientul să rămână acolo.

Reporter: "Dar putea să plece acasă în condiţia dumnealui?"

Doctor Roxana Gherghina: "Nu."

Reporter: "Dar a plecat".

Doctor Roxana Gherghina: "Eu nu ştiu, nu m-a anunţat nimeni că ar fi plecat pacientul acasă." Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi aşteaptă acum rezultatele necropsiei.

Necropsia va fi efectuată vineri seara, iar rezultatele ar trebui să lămurească din ce cauză a murit acest bărbat. Atunci când s-a prezentat prima dată la spital, medicii i-au pus diagnosticul de pneumopatie acută, o afecţiune a plămânilor.

Medicii legişti vor clarifica dacă această boală l-a ucis sau poate o alergie la antibioticul administrat. Cert este că după a doua vizită la spital, pacientul a mai făcut doar câţiva paşi şi s-a prăbuşit.

În paralel cu ancheta poliţiştilor, se desfăşoară una şi la nivelul unităţii unde se cauta explicaţii pentru faptul că bărbatul nu a fost internat într-un salon. În plus, familia a depus o plângere şi la Colegiul Medicilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult