Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă după scandalul asistentelor false din Suedia. 150 de şcoli ar emite diplome fără acoperire

Your browser doesn't support HTML5 video.

În urma reportajului realizat de jurnaliştii suedezi despre diplomele false pe care le obţin viitorii asistenţi medicali, la noi s-a declanşat o amplă anchetă

Ministerul Educaţiei a trimis corpul de Control la Şcoală Postliceala Dimitrie Cantemir din Târgu Mureş, acolo de unde se pare că mai mulţi romani aflaţi la muncă în Suedia au absolvit şcoala fără să treacă pe la cursuri.

În urmă cu două zile mai mulţi angajaţi ai Ministerului Educaţiei au ajuns la Târgu Mureş şi au început să verifice scoala postliceală Dimitrie Cantemir. Conform informaţiilor aflate de jurnalişti din Suedia de la români angajaţi acolo ca asistenţi medicali, se pare că ei au reuşit să obţină diplome fără ca măcar ca să treacă pe la cursurile de zi, nu la fără frecvenţă sau la seral.

Reporterii suedezi au stat de vorbă, în ancheta lor, cu cinci asistenţi medicali cu diplome din România - doi din Târgu Mureş, unul din Timişoara, o persoană din Caransebeş şi alta din Drobeta Turnu Severin.

Deocamdată Corpul de control a ajuns doar la Tragu Mureş unde se verifică toată activitatea din anul 2009 până acum. În România există 150 de astfel de şcoli iar jurnaliştii suedezi au găsit anul acesta 18 cazuri suspecte.

Citește și
spital alexandria
Asistente din Alexandria, acuzate că mâncau semințe în timp ce pacienții agonizau. VIDEO

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult