Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă la o clinică care a eliberat peste 300.000 de fișe medicale false pentru permis auto. Cum funcționa reațeaua

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai mulți medici, dar și administratorii unei clinici private din București sunt anchetați după ce ar fi eliberat ilegal fișe medicale pentru obținerea sau reînnoirea permiselor auto. Erau luați în vizor din 2022.

De la înființarea clinicii, în urmă cu mai bine de 10 ani, ar fi eliberat sute de mii de fișe prin care doritorii erau declarați apți să conducă. Chiar și fără să fie văzuți de medici.

Teoretic, beneficiarii ar trebui să treacă de o examinare psihiatrică, dar și de alte evaluări care să le certifice starea vederii, a auzului, coordonarea mișcărilor și viteza de reacție. Două femei care administrau clinica din sectorul 4, trei medici și portarul sunt reținuți în dosarul de abuz în serviciu și fals în acte. Potrivit unor surse, portarul clinicii ar fi fost omul de bază, care lua legătura cu intermediarii și aducea clienți. Pentru asta ar fi primit zilnic în jur de 500 de lei.

Potrivit anchetatorilor prețul unei fișe medicale era de 150 de lei, iar în fiecare zi erau realizate peste 100. De când a fost înființată clinica și până în prezent, ar fi fost eliberate în jur de 300.000 de avize. Nici unul nu era încheiat în mod legal. Suspecții eliberau documentele fără ca beneficiarii să se prezinte la consultațiile medicale obligatorii ori erau consultați de persoane neavizate. Polițiștii de la Serviciul Rutier Ilfov i-au depistat după ce au obținut informaţii în timp ce lucrau la dosar asemănător. Anne-Marie Ciolcă - purtător de cuvânt IPJ ILFOV: "Colegii mei au efectuat două percheziții, una la adresa unei clinici private din București, iar a doua la adresa unei persoane fizice din județul Călărași." În urma perchezițiilor, la clinică, dar și la locuința portarului, au fost găsite sume mari de bani, parafe medicale și mai multe telefoane mobile. În dosar au fost audiate mai multe persoane în calitate de suspecți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult