Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă în cazul unei școli din Sadova. Ar exista elevi înscriși în mod fictiv în cataloage

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acuzații grave sunt aduse conducerii unei școli gimnaziale din Sadova, Dolj.

Câteva cadre didactice care lucrează într-o altă unitate de învățământ din localitate acuză că ar fi vorba despre fals şi uz de fals, obţinere ilegală și deturnare de fonduri.

Concret, ar exista elevi înscrişi în mod fictiv în cataloage, dar și nereguli în sistemul informatic.

Acuzele au ajuns și la urechile procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj care au început deja o anchetă.

Plângerea a fost semnată de 24 de profesori de la cealaltă școală din comuna Sadova. Ei spun că primele nereguli în ceea ce privește numărul real de elevi înscriși la Școală Damian ar fi apărut în 2017.

Viorel Rotaru, profesor Școala Sadova: „Nu ar fi nimic în neregulă cu asta dacă aceste demersuri nu ar fi fost ilegale. Aplicația informatică în care sunt înscriși copii într-o școală se pare că a fost umplută cu copii care nu există.”

Citește și
Masa calda
Programul "Masă caldă pentru elevi". Mulți primesc sandvișuri în loc de mâncare gătită

Cadrele didactice care au făcut plângere acuză că ar fi aproximativ 30 de preșcolari înscriși în fals, însă profesorii școlii care este pusă la zid spun că nimic nu este adevărat.

Mihaela Predescu, director Școala Damian: „S-a verificat. Nu sunt elevi fictivi.  În aplicația SIR sunt copii existenți în această școală, nimic altceva."

Ramona Broșteanu profesor, Școala Damian: „Scandalul pornit în această unitate, noi considerăm că este nefondat. Un mare semn de întrebare este de unde a reușit cineva să intre în posesia unor informații nefondate."

În acest caz, Inspectoratul Școlar a început o anchetă. Pe fir au intrat și autoritățile.

Magda Bădescu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj: „Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals,deturnare de fonduri. În acest moment se află spre instrumentare la organele de poliție din cadrul IPJ Dolj, care administrează probe necesare în vederea stabiliri cu certitudine a situației de fapt."

Pentru a exista ca instituție cu personalitate juridică, Școala Damian ar trebui să aibă în fiecare an minim 300 de copii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult