Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă în Arad după ce o gravidă în luna a 7-a, cu COVID-19, a murit în timp ce era transferată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la Arad: o gravidă în luna a şaptea, diagnosticată cu COVID-19 a murit în ambulanță. Medicii au decis transferul la Timişoara pentru că starea ei se agravase, iar cazul părea să îi depăşească.

Specialistii care urmau să o primească spun că gravida ar fi avut o şansă dacă era intubată la timp. Și în Baia Mare o viitoare mămică a murit din cauza infecției cu noul virus.

Femeia însarcinată în şapte luni avea 39 de ani şi era internată în secţia COVID aparţinând Spitalului Judeţean din Arad. Joi starea ei s-a înrăutăţit brusc, iar medicii au decis să o transfere la Timişoara, însă pe drum a intrat în stop cardiorespirator în ambulanţă, iar când a ajuns în secţia de primiri urgențe s-a încercat în zadar resuscitarea ei.

Decizia transferului la Timişoara au luat-o medicii arădeni, după ce saturaţia oxigenului în sânge era foarte scăzută. În acest moment Direcţia de Sănătate Publică din Arad face o anchetă că să stabilească dacă se impunea transferul la Timişoara sau mai degrabă această decizie i-a agravat starea. Femeia mai avea copil care a rămas din nefericire fără mama la 15 ani.

Şi la Baia Mare o tânără însărcinată în cinci luni a ajuns acum două săptămâni la spitalul din Baia Mare. Iniţial medicii au suspectat o pneumonie severă, iar femeia a refuzat tratamentul de teamă că i-ar putea afecta sarcina. Ulterior a fost diagnosticată cu noul virus, iar doctorii au decis să-i dea tratament. Starea ei s-a agravat însă brusc şi a fost intubată, dar din nefericire s-a stins în secţia de Terapie Intensivă.

Citește și
Pacienți „vindecați”, confirmați din nou cu Covid-19 în România. Care este explicația medicilor
Pacienți „vindecați”, confirmați din nou cu Covid-19. Care este explicația medicilor români

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult