Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câte persoane cu "averi mari" sunt în România, după noua definiție a Fiscului. Pragul de la care ANAF consideră o avere mare

ANAF a publicat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care Fiscul va estima averile mari ale românilor. Aceștia ar urma să fie notificați

În momentul de față numărul persoanelor care se încadrează în această definiție este de circa 300, după cum au declarat reprezentanții ANAF pentru ȘtirileProTV.ro.

Direcţia Generală Control Venituri Persoane Fizice din cadrul ANAF va stabili cine face parte din grupul persoanelor fizice cu averi mari. Cei trecuţi în lista grupului anterior menţionat şi soţii, soţiile, rudele, afinii acestora până la gradul al doilea vor face parte din grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari, conform News.ro.

În document, persoana cu avere mare este definită ca fiind „persoana fizică rezidentă fiscal în România, care deţine o avere, atât în România, cât şi în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul în lei, calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimării averii, stabilit de Banca Naţională a României, pe baza datelor deţinute/obţinute de ANAF, în conformitate cu dispoziţiile legale”.

”Estimările cu privire la averea deţinută de persoanele fizice sunt realizate pe baza datelor şi informaţiilor deţinute sau obţinute de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu privire la următoarele elemente: -bunuri imobile - deţinerile de proprietăţi imobiliare, rezultate din declaraţiile informative privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, a informaţiilor din declaraţii de avere sau obţinute în baza protocoalelor de schimb de informaţii încheiate de ANAF cu unităţile deţinătoare; -bunuri mobile; -active financiare; Proiectul de ordin poate fi consultat AICI Este necesar ca, pe lângă tratamentul fiscal coercitiv reprezentat de control, ANAF să aplice tratamente alternative în scopul creşterii conformării fiscale voluntare”, arată documentul.

Grupul de persoane fizice cu averi mari se actualizează o dată la trei ani, prin introducerea eventualelor noi persoane fizice cu averi mari, şi o dată la șase ani, în sensul eliminării persoanelor fizice care nu mai îndeplinesc acest criteriu. Concomitent cu actualizarea grupului de persoane fizice cu averi mari se actualizează şi grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari, se mai arată în proiect.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult