Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANAF a recuperat doar 1,1 milioane de lei din 12 de la fostul său șef Sorin Blejnar, închis pentru corupție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doar o mică parte din prejudiciul de 12 milioane de lei calculat în cazul fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost recuperat. Mai exact, 1,1 milioane de lei, transmite chiar instituția pe care odinioară a condus-o.

Acesta ar fi unul din motivele pentru care cererea de liberare condiționată din închisoare a lui Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost respinsă de magistrații judecătoriei Sectorului 4. Mai multe detalii vor fi cunoscute în momentul în care instanța de judecată își va motiva decizia.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat BLEJNAR SORIN. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 28.10.2021”, se arată în minuta deciziei.

Într-un răspuns la o solicitare ȘtirilePROTV, ANAF a comunicat că a reușit să recupereze suma de 1,1 milioane de lei de la condamnatul Sorin Blejnar, din suma pe care acesta a încasat-o drept șpagă.

„Menționăm că procedura de executare silită continuă până la recuperarea în totalitate a creanțelor bugetare stabilite de instanța de judecată” a precizat ANAF.

Citește și
Sorin Blejnar
Sorin Blejnar şi Viorel Comăniţă, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită

În 2019, Blejnar a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, după ce în primă instanță condamnarea fusese de 6 ani.

El a fost acuzat că a luat șpagă 12 milioane de lei pentru ca o firmă din domeniul IT să câştige un contract cu ANAF.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult