Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amenda primită de stăpânul Amstaff-ului care a atacat un câine pe stradă. Femeia rănită este revoltată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incidentul în urma căruia un câine a fost sfâşiat de un Amstaff, pe o stradă din Capitală, s-a încheiat cu o amendă de 500 de lei.

După ce a evitat camerele jurnaliştilor în timpul zilei, stăpânul câinelui de luptă a ajuns la audieri abia luni seara.

La prânz a trimis-o în locul lui pe femeia care apare în imaginile care surprind atacul. Legea este mult prea blândă, susţine stăpâna catelului atacat.  

La Secţia 8 de Poliţie a ajuns femeia care apare în imaginile ce suprind atacul Amstaff-ului. Ea ţine lesa în mână şi încearcă în zadar să stăpânească animalul încleştat în blana celuilalt.

La poliţie, ea le-a povestit anchetatorilor că locuieşte în zonă şi că încerca să recupereze câinele dezlănţuit, după ce l-a scăpat din curte când s-a întors de la serviciu.

Citește și
Un Amstaff a atacat un câine în Capitală
Cine e stăpânul Amstaff-ului care a atacat un câine în Capitală. Ce le-a spus polițiștilor

Femeia susţine că animalul nu este al ei, ci ar fi ţinut temporar de un chiriaş care stă la ea.

Proprietarul de drept al câinelui agresiv a ajuns la poliţie abia pe seară şi a fost amendat cu 500 de lei. Poliţiştii au aflat că animalul de luptă era înregistrat la poliţie de un an.

Legea spune ca dacă regulile nu sunt respectate de stăpânii câinilor periculoşi, aceştia să fie amendaţi. Şi riscă închisoare doar dacă animalul lor ataca un om. Problema este însă că un animal care nu este dresat corect, este un pericol permanent pentru oricine este în preajma lui.

Veronica Turcu: "Mi se pare o porcărie, mi se pare o jignire. E o lege tâmpită, unde se bat toate cap în cap. Dacă venea un om şi ne căsăpea pe mine şi câinele se socotea tentativa de omor. Dar atât timp cât a fost doar câinele, asta nu mai e".

Cadet a fost tratat la veterinar şi este acum în afara oricărui pericol. Stăpâna însă şi-a riscat viaţa intervenind în între cei doi câini, spun specialiştii în dresaj. Doar o persoană instruită ar fi putut să oprească un atac atât de agresiv.

Cei care deţin un astfel de câine, considerat cu potenţial agresiv, sunt obligaţi de lege să îl plimbe doar cu lesă şi botniţă. Chiar dacă pentru unii proprietari, animalele lor par blânde şi uşor de controlat, totuşi aceşti câini pot avea un comportament imprevizibil, chiar şi din cauze banale, cum ar fi căldură.

Şi Poliţia Animalelor, din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, s-a sesizat în acest caz şi va sancţiona separat proprietarul. Totodată, poliţiştii locali vor verifica şi dacă animalul este îngrijit corespunzător.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult