Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasadorul Hans Klemm, primit cu pâine și sare la un centru de plasament din Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

La recomandarea Băncii Mondiale şi a UNICEF, peste 150 de centre de plasament din ţara noastră trebuie închise până în anul 2020.

În acest context, ambasadorul Statelor Unite în România şi soţia sa au vizitat dumincă un centru din Iaşi, dar şi câteva familii sărmane.

Proiectul este menit să le ofere copiilor şansa de a trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel al unui cămin, unde să găsească afecţiune, sprijin şi înţelegere.

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, şi soţia sa au mers la un centru de plasament din Iaşi, unde stau aproape 100 de copii. Au fost primiţi cu pâine şi sare, apoi ambasadorul a adus în discuţie motivul vizitei sale.

Hans Klemm, ambasadorul SUA: „Am văzut că este un efort consistent pentru a le oferi copiilor un mediu cât mai bun, dar un mediu mult mai bun ar fi dacă ar sta cu familiile lor sau cu cele adoptive. Aceste tragedii se întâmplă şi în SUA. Şi acolo există familii care nu sunt capabile să îşi crească singure copiii."

Citește și
Hans Klemm
Klemm: Una dintre priorităţile cheie este promovarea prosperităţii economice pentru SUA şi România

La recomandarea Băncii Mondiale şi a UNICEF, peste 150 de centre de plasament din ţara noastră ar trebui închise până în 2020, iar autorităţile locale, alături de Hopes and Homes for Children, au început să ia măsuri.

Ştefan Dărăbuș, director regional al HHC: „Prin atenţia pe care o acordă în acest caz execelenta sa, ambasadorul Hans Klemm, dar şi alţii pe problematica protecţiei copilului pun mai multă presiune pozitivă pe sistem, pe colegii noştri să ne asigurăm că şi aceşti 7.000 de copii rămaşi în instituţii să ajungă în familii."

Florin Ion, director DGASPC Iaşi: „Din cele 12 centre de plasament din judeţul Iaşi, intenţionam să închidem șapte până 2020."

Copiii din aceste instituţii vor fi mutaţi în case de tip parental sau vor fi preluaţi de asistenţi maternali. O altă şansă pentru ei poate fi adopţia, dar în România procedură este în continuare foarte greoaie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult