Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aventura unui român: prima traversare a Atlanticului, de la est la vest, între două continente

Your browser doesn't support HTML5 video.

La doar câteva zile după ce Andrei Roşu şi alţi 3 romani au încheiat cea mai grea cursă din lume, în largul Oceanului Atlantic, un alt roman se pregăteşte de aventură.

Alexandru Dumbravă vrea să parcurgă 8.000 de kilometri în 60 de zile într-o ambarcaţiune cu vâsle.

Visează astfel la un record naţional, prima traversare a Atlanticului, de la est la vest, între două continente. El va porni luni în această călătorie, din Portugalia, alături de 5 străini.

Alex Dumbravă va porni pe 29 ianuarie în expediţie pe Atlantic. Atunci când vâsleşti, spune el, 70% din efort este în picioare. Aşa că aproape în fiecare zi, dedica două ore exerciţiilor fizice.

Se antrenează împreună cu doi colegi, alături de care vrea să plănuiască şi alte călătorii.

Citește și
român împușcat, Manhattan
Românul împușcat la New York a fost externat. Martorii au crezut că a fost un atentat terorist

Pregătit fizic, dar şi psihic, Alex va străbate Oceanul Atlantic de la un continent la altul, în aproximativ 60 de zile. Alexandru Dumbravă "Vom porni din Portugalia, către Teneriffe, vom porni spre vest spre Cuba şi vom pleca spre Florida. Sunt în jur de 8200 km."

Va face echipă cu un neozeelandez şi 4 feroezi, alături de care - glumeşte el - cea mai mare provocare va fi comunicarea.

Chiar la începutul acestei săptămâni, alţi 4 romani au reuşit să încheie cea mai grea cursa de andurantza din lume "Atlantic Challenge". Au pornit din Insulele Canare şi au ajuns în Antigua în 38 de zile.

Alexandru Dumbravă: "Spre deosebire de Atlantic Challenge, e o cursă neasistată şi vom parcurge 8.000 km în loc de 5.000"

Cel mai dificil, spune el, va fi că va sta departe de familie timp de două luni.

Alexandru Dumbravă: "În traversarea Mării Negre am primit mesaje pe telefonul satelit că avem o inundaţie acasă. Să fie bine şi să nu păţească nimic!"

Prin expediţia îndrăzneaţă, Alex Dumbravă vrea să strângă şi fonduri pentru MagicCamp, tabăra pentru copiii cu afecţiuni oncologice.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult