Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce au descoperit procurorii privind moartea Alexei, adolescenta intoxicată cu un drog periculos

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă și la Inspectoratul Școlar Județean Neamț după moartea adolescentei de 16 ani.

Fata ar fi trebuit să participe la o conferință organizată de elevii unui colegiu din Piatra Neamț, însă s-a întâlnit, în schimb, cu un tânăr de 19 ani pe care l-ar fi cunoscut online.

Adolescenta a murit în casa suspectului, iar medicii legiști au stabilit că și-a pierdut viața din cauza intoxicării cu un drog sintetic periculos. Băiatul este acum în arest, alături de alți doi indivizi.

Atenţie, urmează detalii, care vă pot afecta emoţional!

Alexa a plecat de acasă pe 30 iulie cu mai mulți prieteni și ar fi trebuit să ajungă la o conferință organizată de elevii unui colegiu din Piatra Neamț.

Citește și
alexa intoxicata drog
Ce a spus tânărul care s-a întâlnit cu Alexa, după ce ea a murit în urma intoxicației cu droguri în casa lui

Polițiștii au stat de vorba și cu organizatorii conferinței la care fata trebuia să participe alături de alți 170 de elevi din toată țara.

Oniciuc Grigoruța, directorul liceului: „Acești copii au acorduri parentale semnate în care și-au dat acordul să vină neînsoțiți și să se cazeze unde vor ei în Piatra Neamț”.

Părinţii fetei spun că nu au semnat şi nici nu ştiau de existenţa unui astfel de document. Mai mult, Inspectoratul şcolar judeţean susţine că directorul liceului trebuia să anunţe orice eveniment la care e partener.

Florentina Moise, inspector şcolar general: „Este o anchetă a Inspectoratul Școlar Neamţ, dar ţinând cont de amploare, nu vrem să împiedicăm cercetările DIICOT”.

În anchetă au intrat și procurorii DIICOT care l-au luat la întrebări pe tânărul de 19 ani. Din probele strânse, aceștia au aflat că tânără ar fi consumat drogul împreună cu suspectul. Acesta le-a spus anchetatorilor și de unde avea drogurile, iar procurorii au mai reținut doi suspecți. Toți trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de droguri.

Tânărul de 19 ani nu are antecedente penale

Tânărul de 19 ani cu care s-a întâlnit fata după ce l-a cunoscut pe internet, s-ar fi născut în Italia, iar vecinii lui nu știu mai nimic despre el sau despre familia lui. Nici în atenția polițiștilor nu figura cu antecedente penale.

Vecin: „Mai venea și se mai plimba cu ATV-ul. Ei locuiesc în oraș”.

Părinții fetei trec prin cel mai mare coșmar al vieții lor. Și-au îngropat fiica de 16 ani.

Nicu Ionășchiță, tatăl fetei: „Numai pe ea o aveam. Era singurul copil. Învățați toți părinții...nu știu.. știți cât durează? O fracțiune de secunda să-i pună așa ceva în pahar și apoi se declanșează hemoragia și nu mai poate nimeni să o salveze".

Psihologii le recomandă părinților să fie atenți la schimbările de comportament ale copiilor pentru că unele pot fi provocate de consumul de droguri.

Lenke Iuho, psiholog: „Acele comportamente de intensitate, de a ieşi în evidenţă printr-un consum de orice tip, se observa fiziologic pe copil acele schimbări”.

Medicii toxicologi spun că simptomele consumului de droguri precum cel consumat de tânără pot fi identificate. Părinţii trebuie să se alerteze dacă minorii au inexplicabil stări de agitaţie, insomnie sau agresivitate.

Reporteri: Elena Bejinaru, Daniel Moldovan, Teo Suciu, Daniel Nițoiu

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult